15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στη Μήλο

milos
Newsroom.
05/10/2024 17:51
 
 
 

 

Από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» της Μήλου, θα βρεθούν οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι μικρών νησιών για να συζητήσουν τα κύρια προβλήματα που τους απασχολούν, να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα τους και να σμίξουν οι αιρετοί με τους εκπρόσωπους του επιχειρηματικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού κόσμου και του κόσμου της καινοτομίας στα μικρά νησιά.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και η έγκριση του Σχεδιασμού κοινών δράσεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η πρωτοβουλία για κοινό σχεδιασμό δράσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υλοποιείται για πρώτη φορά, με γνώμονα την πρόοδο και την ενότητα των μικρονησιωτικών κοινωνιών.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου χτες πραγματοποίησε ομιλία και ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Ο κ.Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, πρόεδρος του ελληνικού δικτύου μικρών νησιών μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για όσα θα γίνουν στο συνέδριο, αλλά και τις ανακοινώσεις που έγιναν, που αφορούν τις μονάδες αφαλάτωσης, αλλά και ενεργειακά θέματα.

Το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, τον Δήμο Μήλου, τη Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πρέσβεις του Συμφώνου του Κλίματος της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δικτύων Μικρών Νησιών .

Περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, της εκπαίδευσης αλλά και κοινωνικοί φορείς, σμίγουν με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Μήλου και θα συμμετάσχουν ενεργά στο Συνέδριο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*