Διαμαρτυρία κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου για συστηματική ηχορύπανση

Newsroom
15/09/2022 16:58
 
 
 

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε αναφορά την Επιστολή Πρωτοβουλίας Πολιτών με επισυναπτόμενο κατάλογο υπογραφών κατοίκων της Μυκόνου καθώς και διαμαρτυρίες αλλοδαπών επισκεπτών σχετικά με την ηχορύπανση από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός και πέριξ του οικισμού της Μυκόνου.

Oι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου, οι οποίοι διατηρούν οικίες και επιχειρήσεις ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων στον ιστορικό οικισμό της Χώρας Μυκόνου και πέριξ αυτού, βλέπουν τα επίπεδα ηχορύπανσης να αυξάνονται ανεξέλεγκτα στην περιοχή τους, ζημιώνοντας τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής, αλλά και την υγεία τους. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις στις αρχές για την τήρηση του Νόμου, η ηχητική -και όχι μόνο- όχληση είναι διαρκής και ανυπόφορη όλη τη νύχτα, ακόμα και εκτός του νόμιμου ωραρίου λειτουργίας από τις υπαίθριες εγκαταστάσεις συγκεκριμένων καταστημάτων, τα οποία κατονομάζουν στην επιστολή τους προς τις αρχές.

Πολύ συχνά οι επισκέπτες των επιχειρήσεων φιλοξενίας στη Χώρα αποχωρούν μετά την πρώτη νύχτα διαμονής τους, διαμαρτυρόμενοι για τον εκκωφαντικό θόρυβο, που τους στερεί τον ύπνο, αναρτώντας σε ιστοτόπους διεθνούς εμβέλειας πολύ αρνητικά σχόλια για την ηχορύπανση που δυσφημούν τα καταλύματα αυτά διεθνώς, χωρίς τα ίδια να ευθύνονται. Επίσης, καθίσταται αδύνατο να χρησιμοποιηθούν οι εξωτερικοί χώροι των καταλυμάτων (κήποι, βεράντες και μπαλκόνια), υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο προσφερόμενης φιλοξενίας.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα

(Visited 149 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*