Μύκονος: Μπήκε φράχτης στην παραλία Πάνορμος – Οργισμένες αντιδράσεις

Newsroom
02/04/2023 00:30
 
 
 

 

Οργισμένες αντιδράσεις έχεις προκαλέσει -δικαίως- η εικόνα με τον φράχτη στην παραλία Πάνορμος στη Μύκονο, λίγες μέρες μετά την δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού περί τήρησης του νόμου το νησί.

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου» δήλωνε λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο όργιο πολεοδομικής αυθαιρεσίας που γίνεται στη Μύκονο με το θέμα να φτάνει στο Μαξίμου μετά τον ξυλοδαρμό και τις απειλές που δέχθηκαν αρχαιολόγοι που προσπάθησαν να τηρήσουν τον νόμο, ενοχλώντας προφανώς εντόνως κάποιους που είδαν τα σχέδια τους να ανατρέπονται με τεράστια ζημιά για την τσέπη τους.

Είχε προηγηθεί η απόφαση για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχές με τον υπουργό Περιβάλλοντος σε επίσης αυστηρό τόνο να δεσμεύεται ότι «δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

Κοινοποιήθηκε και το σχέδιο με απόβαση 100 αστυνομικών στο νησί για να ελέγξουν και να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον από τα συμφέροντα που λυμαίνονται το νησί, αντιμετωπίζοντας το ως «κότα με τα χρυσά αυγά» αδιαφορώντας πλήρως για το περιβάλλον, τα αρχαιολογικά μνημεία, την ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Και μετά… ήρθε ο φράχτης

Την επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια επιβολής του νόμου τοπικοί φορείς, αλλά και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που μιλούν για ασυδοσία που ξεπερνά κάθε όριο και θέλει… δουλειά πολύ για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα, έρχεται να επιβεβαιώσει η εικόνα του φράχτη στην παραλία Πάνορμος, την αλλοίωση της οποίας το in έχει αναδείξει με ντοκουμέντα.

Η απαράδεκτη πράξη μετατροπής δημόσιας περιουσίας σε τσιφλίκι κάποιου έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις με πολλούς να στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης.

Το γεγονός δε ότι αυτό έρχεται στο φως μία ημέρα μετά την υπογραφή σύμβασης για τον φράχτη στον Έβρο δημιουργεί αναπόφευκτα συνειρμούς και δίνει τροφή για πολύ εύστοχα σχόλια στα social media για «τα σύνορα της Μυκόνου» και ποιος βέβαια τα ορίζει, ενώ κάποιος τουιτάρει «η Μύκονος σήκωσε φράχτη για τους φτωχούς.

(Visited 335 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*