Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο με ΜΑΤ και μπουλντόζες

Newsroom
28/04/2023 16:11
 
 
 

 

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μύκονο με συνδρομή ΜΑΤ, προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το οικονομικό forum των Δελφών.

Την ώρα που το “όργιο” οικοδομικών παραβάσεων στη Μύκονο, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ο υπουργός δεν απέκλεισε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με… διμοιρίες των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης, οι οποίες θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των κατεδαφίσεων.

Την Τετάρτη, οι αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης, προχώρησαν σε δύο ακόμα συλλήψεις, όταν είδαν το “πάρτι” οικοδομικών αυθαιρεσιών να επεκτείνεται μέχρι και εντός αρχαιολογικού χώρου στη συνοικία Ταγκού. Το ελεγκτικό κλιμάκιο, είδε έκπληκτο δύο εργάτες από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία να χτίζουν για λογαριασμό γνωστού beach bar σε χαρακτηρισμένη αδόμητη ζώνη.

H παραλιακή επιχείρηση, φαίνεται ότι σχεδίαζε… αυθαίρετη επέκταση παραβιάζοντας το νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου θα ενισχυθεί μέχρι την 1η Μαΐου με 100 επιπλέον αστυνομικούς, ενώ σύντομα στο νησί θα μεταβούν 30 ακόμα αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών, θα συνεχίσουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης στη Μύκονο, αξιοποιώντας “βροχή” καταγγελιών που υποδέχονται καθημερινά οι αρχές του νησιού.

 

Πηγή: thetoc.gr

(Visited 87 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*