Μύκονος: Επαναφέρουν μεθυσμένους τουρίστες και τους χρεώνουν από 500 έως 1.000 ευρώ

Newsroom
20/06/2023 13:41
 
 
 

 

Στη Μύκονο είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι αρκετοί επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης και των καταλυμάτων, χρεώνουν τις τιμές του φαγητού και της διαμονής όσο θέλουν με αποτέλεσμα ένας μέσος τουρίστας να μην μπορεί να επισκεφθεί το νησί. Το ίδιο όμως πράττουν και κάποιοι επιτήδειοι γιατροί που για μια απλή υπηρεσία ζητούν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι καθώς κριτήριό τους είναι μόνο η οικονομική επιφάνεια του ασθενούς. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν όπως μας λένε οι γνωρίζοντες τα όσα συμβαίνουν στο νησί των Ανέμων, οι οροί στα πάρτι.

Σε περίπτωση που ένας επισκέπτης στη Μύκονο βρίσκεται σε οξεία μέθη ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και χρήζει βοήθειας, ειδοποιείται γιατρός από την περιοχή, ο οποίος προβαίνει σε ενδοφλέβια θεραπεία IV.

Με απλά λόγια και χωρίς να μπούμε σε εξειδικευμένους ιατρικούς όρους, επί της ουσίας χορηγείται στον ασθενή ζαχαρόνερο, βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, που περνούν στην κυκλοφορία του αίματος, ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. Για τον συγκεκριμένο ενδοφλέβιο ορό οι γιατροί λαμβάνουν από 500 έως και 1.000 ευρώ τη φορά! «Και σκέψου ότι μπορεί ο γιατρός να κληθεί σε μια πολυτελή βίλα ή σε μια θαλαμηγό που έχει πάρτι και να χρειαστεί να χορηγήσει ορό IV σε δύο, τρεις ή και τέσσερις καλεσμένους που είναι μεθυσμένοι και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους» μας λένε. Εννοείται πως τα ποσά αυτά είναι «μαύρα» και δεν κόβονται αποδείξεις για τέτοιου είδους ιατρικές υπηρεσίες που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη και ένας αγροτικός γιατρός ή μια νοσηλεύτρια που κάνει ενέσεις.

«Οι οροί IV έχουν γίνει… μόδα εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια στη Μύκονο. Πρόκειται για μια μόδα που μας έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Την γνωρίζουν οι τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό στο νησί και ζητούν τον συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης σε καταστάσεις μέθης ή πρόσληψης ναρκωτικών ουσιών. Δυστυχώς ο ιατρικός κλάδος εδώ, έχει εκφυλιστεί σε ένα σημαντικό ποσοστό. Μπορεί να δεις τον οφθαλμίατρο να παριστάνει για παράδειγμα τον γενικό γιατρό. Δεν υπάρχει η έννοια του επαγγελματία, είναι ό,τι αρπάξουμε» σημειώνουν με νόημα οι γνωρίζοντες.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 533 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*