Δωρεά ενός υπερσύγχρονου ταχύπλοου σκάφους στο Λιμεναρχείο Μυκόνου

Newsroom.
28/05/2024 09:08
 
 
 

Ένα υπερσύγχρονο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος απέκτησε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου, δωρεά από το ελληνικό ναυπηγείο σκαφών BSK MARINE.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου και παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι του ναυπηγείου που δώρισε το σκάφος, Αλέξανδρος Σταυρουλάκης, Γιώργος Σταυρουλάκης και Δημήτρης Φιντιρίκος σε συνεργασία με το Florios Mykonos Foundation του επιχειρηματία Φλώριου Ασημομύτη.

Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, ο Α’ υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Δρόσος Ρείζης, ο διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Κων. Παρδάλης,ο λιμενάρχης Μυκόνου Μιχαήλ Κτενάς  καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής.

SKIPPER 38 PATROL

Το SKIPPER 38 PATROL είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες Mercury 400HP, ικανούς να επιτύχουν ταχύτητες άνω των 65 mph, και συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύουν την ικανότητα του Λιμενικού Σώματος να πραγματοποιεί περιπολίες, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και άλλες κρίσιμες αποστολές αποτελεσματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BSK MARINE έχει διακριθεί παγκοσμίως στο σχεδιαστικό κομμάτι, έχοντας κερδίσει το παγκόσμιο βραβείο σχεδιασμού RED DOT Design Award. Επιπλέον, το αγωνιστικό σκάφος της εταιρείας έχει κατακτήσει 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Offshore αγώνων και 3 Πανευρωπαϊκά, ενισχύοντας το κύρος και την φήμη της εταιρείας.

Το Skipper 38 Patrol είναι ένα σκάφος κλειστού τύπου, διαθέτει καμπίνα από όπου το πλήρωμα μπορεί να ταξιδέψει προστατευμένο σε οποιεσδήποτε συνθήκες θαλάσσης.

Η ελληνική ναυπηγική εταιρεία συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τα κατασκευαστικά της «θαύματα», με τους ιδιοκτήτες της να μη ξεχνάνε από που ξεκίνησαν, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών τους, θέλοντας να συμβάλλουν στις ανάγκες των κατά τόπους φορέων, με γνώμονα πάντα την ενίσχυση και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της προστασίας των νησιών μας και ολόκληρης της χώρας.

Τα ηλεκτρονικά του σκάφους RAYMARINE, τοποθετήθηκαν από την EL MAREΗ παράδοση του σκάφους SKIPPER 38 PATROL αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της BSK MARINE να υποστηρίζει τις τοπικές κοινότητες και να συμβάλλει στην ασφάλεια και την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας.

Το SKIPPER 38 PATROL αποτελεί προϊόν ελληνικής ναυπηγικής τεχνογνωσίας και δεξιοτεχνίας, εξάγοντας το 95% των σκαφών της εταιρίας παγκοσμίως και κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 187 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*