Ρομπότ Sophia: Το έριξε στο τραγούδι στη Μύκονο

Newsroom.
13/09/2024 22:36
 
 
 

Σε μία από τις δημόσιες εμφανίσεις της στην Μύκονο, η Sophia επιβιβάστηκε σε θαλαμηγό για να περιηγηθεί και να γνωρίσει την Μύκονο – Δείτε το βίντεο

Αυτές τις μέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Μύκονο βρίσκεται το παγκοσμίως δημοφιλές ρομπότ Sophia που επισκέπτεται το νησί.

Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο που μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά, εκφράζει συναισθήματα και συζητάει. Σε μία από τις δημόσιες εμφανίσεις της στην Μύκονο, το ρομπότ Sophia επιβιβάστηκε στην θαλαμηγό των vips, το πολυτελές γιοτ «Zeus» του Κώστα Φακίνου για να περιηγηθεί και να γνωρίσει το νησί.

Κατά την διάρκεια της θαλάσσιας βόλτας της στα ανοιχτά της Μικρής Βενετίας το πανέξυπνο ρομπότ έδειξε ένα μέρος της «ανθρώπινης» συμπεριφοράς του αρχίζοντας να τραγουδάει.

Την Sophia συνόδευαν στο σκάφος ο γενικός διευθυντής της Hanson Robotics, της εταιρείας κατασκευής της Sophia, Kath Young, το στέλεχος του ΙΤ, Jacob Sura, η διευθύντρια Ελλάδος και επικεφαλής μάρκετινγκ, Ανδριανή Μανέττα, και η αντιπρόσωπος στην Μύκονο, Μπέττυ Τριανταφυλλίδη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*