Αυστηρούς ελέγχους σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο στα νησιά ζητά ο δήμαρχος Μυκόνου

Newsroom
11/05/2020 01:40
 
 
 

 

Αυστηρούς ελέγχους σε όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο στα νησιά ζητά ο δήμαρχος Μυκόνου

Απάντηση από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έλαβε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς μετά από «επιστολή διαμαρτυρίας» που είχε αποστείλει, με αίτημα να διενεργούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι -όπως γίνεται και στα πλοία- σε κάθε μετάβαση μέσω αεροπλάνου στα νησιά.

Στην απάντησή του, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αναφέρει ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των αεροπορικών εταιρειών και των φορέων επίγειας εξυπηρέτησης τους, στις οποίες και διαβίβασε το αίτημα του δημάρχου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουκάς βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες και την Goldair Handling, οι οποίες δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν ένα πιο αυστηρό τρόπο ελέγχων.

Η επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Μυκόνου
Η απάντηση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ο κ. Κουκάς σε δήλωση του για το θέμα σημειώνει:

Μετά από διαμαρτυρία που στείλαμε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ζητώντας να εξασφαλιστεί με ελέγχους η μετάβαση μέσω αεροπλάνου, μόνο των μόνιμων κατοίκων, όπως ακριβώς γίνεται και στα λιμάνια, το Αεροδρόμιο Αθηνών μας ενημέρωσε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των αεροπορικών εταιρειών και των φορέων επίγειας εξυπηρέτησης τους, στις οποίες και διαβίβασε το αίτημά μας.

Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις αεροπορικές εταιρείες και την Goldair Handling, οι οποίες δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν ένα πιο αυστηρό τρόπο ελέγχων.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής, καθώς μέσα από συντονισμένες ενέργειες προστατεύουμε το νησί μας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε τις απαραίτητες εργασίες για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

(Visited 177 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*