Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μυκόνου για το Καλό Λιβάδι: «Ο μυκονιάτικος λαός είπε ένα τεράστιο “φτάνει”»

Newsroom
20/08/2021 16:22
 
 
 

 

Ανακοίνωση για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία Καλό Λιβάδι εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μυκόνου, η οποία έκανε λόγο για την «στιγμή που πολλοί δεν την ήθελαν».

Η Ο.Μ. τόνισε ότι οι Μυκονιάτες αποφάσισαν να υπερασπιστούν το νησί τους απέναντι σε όλους αυτούς που το θεωρούσαν «απλά ένα σκηνικό των φαραωνικών projects τους» και θα συνεχίσουν ενωμένοι να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αλλά και να υπερασπίζονται τους θεσμούς όταν αυτοί δέχονται επίθεση.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μυκόνου με τίτλο «Καλό Λιβάδι, καλή αρχή» έχει ως εξής:

Και να που ήρθε η μέρα που ο μυκονιάτικος λαός είπε ένα τεράστιο ΦΤΑΝΕΙ!!

ΦΤΑΝΕΙ με όλους εκείνους που βιάζουν τον τόπο στον οποίο επιχειρούν.

ΦΤΑΝΕΙ με όλους εκείνους που αδιαφορούν για τους νόμους της πολιτείας.

ΦΤΑΝΕΙ να θεωρούν τους Μυκονιάτες και το νησί τους απλά ένα σκηνικό των φαραωνικών projects τους. Έφτασε η στιγμή που πολλοί δεν την ήθελαν. Οι Μυκονιάτες αποφάσισαν να οργανωθούν για να συγκρουσθούν με τα συμφέροντα εκείνα που τους στερούν βασικά τους δικαιώματα. Το βασικό δικαίωμα να είσαι κάτοικος αυτού του νησιού χωρίς να πληρώνεις εισιτήριο. Το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες που μεγάλωσαν. Το δικαίωμα να θέλουν και τα δικά τους παιδιά και εγγόνια να μεγαλώσουν απολαμβάνοντας τις ίδιες παραλίες ελεύθερα.

Κι όταν οι Δημότες και ο Δήμος συνεργάζονται αρμονικά, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Ο αγώνας των κατοίκων και του Δήμου βρήκε συμμάχους τόσο σε αυτοδιοικητικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκου Συρμαλένιου που άμεσα έφερε το θέμα στη βουλή και πρόσφερε τη στήριξή του στον Δήμαρχο. Παρόμοια στήριξη εξέφρασε δημόσια και ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Μηνάς Λυριστής.

Και οι δύο δήλωσαν με έμφαση πως οποιαδήποτε μήνυση στρέφεται εναντίον του Δήμου που εφαρμόζει τους νόμους και τηρεί τους κανόνες, είναι μήνυση εναντίον της δικαιοσύνης, εναντίον όλων των Μυκονιατών. Αυτό που πρέπει να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα είναι πως αυτή ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

Θα είμαστε πάντα εδώ να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε, να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε στις εξελίξεις.

Να κινητοποιούμε και να υπερασπιζόμαστε τους θεσμούς όταν αυτοί δέχονται επίθεση.

Γιατί είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Να μας περιμένετε και να μας υπολογίζετε.

(φωτό: mykonosvoice.gr)

(Visited 122 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*