«Πλάτη» της Περιφέρειας στον Δήμο Πάρου για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας

Newsroom
03/06/2022 19:41
 
 
 

 

Το συμβόλαιο παραχώρησης ακινήτου (έκτασης 17.249,00 τ.μ.) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Πάρου για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου υπέγραψαν ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς και ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε μάχη με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την παραχώρηση, από πλευράς της, οικοπέδου για την ανέγερση Γυμνασίου και στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου». Έτσι, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πράξη παραχώρησης υπεγράφη χθες 2 Ιουνίου 2022 από τον Έπαρχο Πάρου (ως εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου) και τον Δήμαρχο Πάρου.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο κ. Μπιζάς δήλωσε την πλήρη ικανοποίηση και χαρά του για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που θα συμβάλλει στην ανέγερση ενός σύγχρονου σχολείου που θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την εκπαίδευση, την άθληση και την πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού. Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για την ένταξη του έργου στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΕΣΠΑ 2021 – 2027) αφού κατατεθεί από τον Δήμο Πάρου ο σχετικός φάκελος για χρηματοδότηση.

«Καλορίζικο το νέο ακίνητο στον Δήμο μας, με την ελπίδα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ωρίμανση του φακέλου για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου και οι τελικοί αποδέκτες – που θα είναι τα παιδιά μας – να το χαρούν, να το σεβαστούν και να το απολαύσουν» ανέφερε ο κ. Μπιζάς.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*