Συνέντευξη με το δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο: «Η Πάρος αλλάζει. Θέλουμε να είμαστε μπροστά» (video)

Newsroom
22/10/2022 15:24
 
 
 

 

Για τα θέματα που απασχολούν την Πάρο και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν μίλησε στο naxostimes.gr και στο parianostypos.gr, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε στην τουριστική σεζόν του 2022, την ενίσχυση των υποδομών, τη λειτουργία του αεροδρομίου, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, τη δημιουργία εμπορικού λιμανιού και το master plan του λιμανιού της Παροικιάς, ενώ έκανε γνωστό πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου.

Ιδιαίτερη χαρακτήρισε τη φετινή θερινή περίοδο ο Δήμαρχος Πάρου, σημειώνοντας ότι το νησί έχει πιστούς φίλους που το προτιμούν κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σε αυτό συμβάλλει, βέβαια, το γεγονός ότι αποτελεί έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό, που είναι ιδανικός ακόμη και για μια σύντομη εξόρμηση π.χ. Σαββατοκύριακου.

Η Πάρος, σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο, έχει καταφέρει να συνδυάσει την τουριστική ανάπτυξη με τη διατήρηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας της, χωρίς να αλλοιώνεται η αυθεντικότητα του τόπου, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Το νησί μας έχει απ’ όλα. Είμαστε ένα “παζλ” πολλών διαφορετικών πραγμάτων που συνθέτουν μια ιδιαίτερη ομορφιά» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το νησί μπορεί να ικανοποιήσει και τον επισκέπτη που αναζητά μια ήσυχη διαμονή, αλλά και τον επισκέπτη που θέλει μια έντονη νυχτερινή ζωή.

Σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο, η εικόνα που δείχνει προς τα έξω η Πάρος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γι’ αυτό ο Δήμος Πάρου έχει δώσει βαρύτητα στην παροχή αποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας του νησιού (με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων, τη σύναψη εργολαβιών, την αγορά απορριμματοφόρων κ.λπ.), παρά το γεγονός ότι ο όγκος των απορριμμάτων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και παρά την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει.

Βαρύτητα δίνεται, επίσης και στις υποδομές για την εξασφάλιση επάρκειας νερού. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πάρου, αυτόν τον μήνα ξεκινά ένα έργο που διακαώς επιθυμούσε η τοπική κοινωνία: Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων Λευκών – Κώστου και την επέκταση – εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού Μάρπησσας.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο, ο κ. Κωβαίος υποστήριξε ότι η λειτουργία του «εκτίναξε» την Πάρο στον τουριστικό χάρτη, ενώ – όπως είπε – αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε μέχρι το καλοκαίρι του 2023 ο αεροδιάδρομος να έχει φτάσει στα 1.799 μέτρα και 12.000 τ.μ. αεροσταθμό.

Η δημιουργία μιας προ-νοσοκομειακής μονάδας στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου, ενός χώρου κατοικιών διαθέσιμων σε δημόσιους λειτουργούς (εκπαιδευτικούς, γιατρούς κλπ) και ενός «πράσινου», αυτόνομου παραδοσιακού οικισμού (που ταυτόχρονα θα είναι και χώρος νεοφυούς επιχειρηματικότητας) είναι οι επόμενοι στόχοι της δημοτικής αρχής και του κ. Κωβαίου, επιδίωξη του οποίου είναι η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Πάρος, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Ο κ. Κωβαίος παραδέχθηκε, επίσης, ότι ο κεντρικός λιμένας Πάρου αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της μικτής χρήσης του, ωστόσο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών έχει χωροθετηθεί το εμπορικό λιμάνι στη θέση «Βαρούχας», ως συνέχεια του υπάρχοντος λιμανιού, που θα εξυπηρετεί και τη Νάξο. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν τα λιμάνια της Αλυκής και του Αμπελά, αυτόν τον μήνα ξεκινούν τα έργα στο Πίσω Λιβάδι και τη Νάουσα, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται η έγκριση του master plan του λιμανιού της Παροικιάς με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη.

«Αλλάζει η Πάρος, θέλουμε να είμαστε μπροστά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωβαίος, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει αυτά που έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του. «Το τιμόνι του Δήμου πρέπει να είναι στα χέρια ανθρώπων που έχουν γνώση και εμπειρία, ώστε να πάνε το καράβι σε ήσυχα νερά» κατέληξε ο Δήμαρχος.

(Visited 371 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*