Νέα οχήματα στον «στόλο» του Δήμου Πάρου

Newsroom
04/04/2024 13:28
 
 
 

 

Ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο και ένα νέο αυτοκίνητο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προστέθηκαν στον «στόλο» οχημάτων του Δήμου Πάρου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Πάρου (μετά την υπογραφή της υπ. αριθμ. πρωτ. 17059/ 11-11-2022 σύμβασης «Προμήθεια Απορριμματοφόρων Δήμου Πάρου») παρέλαβε ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο, το οποίο θα ενισχύσει την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Πρόκειται για ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα, με σύστημα συμπίεσης τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου, χωρητικότητας 12 κ.μ., συνολικής αξίας 148.800€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% και με φορέα χρηματοδότησης της σύμβασης τον Δήμο Πάρου.

Ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου, που ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται με την άφιξη χιλιάδων επισκεπτών, το νέο απορριμματοφόρο θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, θα βελτιώσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού της, θα ωφελήσει αναμφίβολα την εικόνα της Πάρου και θα συμβάλλει στην τήρηση των συνθηκών δημόσιας υγείας τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες του.

Με σχετική δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χριστόδουλος Μαούνης ανέφερε:
«Με την προμήθεια του νέου απορριμματοφόρου, ο Δήμος μας συνεχίζει την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων. Λίγο πριν το Πάσχα και εν όψει της θερινής περιόδου, αναμφισβήτητα θα συμβάλλει καθοριστικά στο έργο καθαριότητας του νησιού μας.
Η διοίκηση και οι Υπηρεσίες του Δήμου μας κάνουμε μαζί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατάμε το νησί μας καθαρό. Βάλαμε ένα στοίχημα και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Ένα στοίχημα, το οποίο φυσικά δεν αποτελεί παρά υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής. Σας καλούμε να βοηθήσετε, να συνεργαστείτε, να συμβάλετε ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το νησί μας. Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας!».

 

Σε κυκλοφορία το νέο αυτοκίνητο για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Σε κυκλοφορία τίθεται το νέο αυτοκίνητο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Πάρου, το οποίο αγοράστηκε με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων και παραδόθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών σε ηλικιωμένα άτομα, σε άτομα με αναπηρία και σε μη επαρκώς εξυπηρετούμενα, που διαβιούν κυρίως μοναχικά και το εισόδημά τους είναι χαμηλό, με απώτερους στόχους την παραμονή τους στο οικείο, φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους και την αποφυγή καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας κα Ιωάννα Χανιώτη δήλωσε σχετικά:
«Σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση και υποστήριξη του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, με το οποίο παρέχονται υπηρεσίες Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής Φροντίδας και Οικογενειακής Βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόκτηση του νέου οχήματος. Ευχαριστούμε τη Βουλή των Ελλήνων για την προσφορά της. Εμείς θα φροντίσουμε για την καλύτερη αξιοποίηση του!».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 61 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*