Συνεδρίαση λογοδοσίας Δήμου Πάρου: Δέκα ερωτήματα για καίρια ζητήματα του νησιού

Newsroom
09/05/2025 23:04
 
 
 

Την Τετάρτη 14 Μαΐου η ειδική συνεδρίαση – Ερωτήματα για διακομιδές, τουρισμό, φωτισμό, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολεοδομία και άλλα θέματα

Σημαντικά ερωτήματα για την καθημερινότητα των πολιτών, την τουριστική πολιτική, τις διακομιδές ασθενών, τις υποδομές και το περιβάλλον, περιλαμβάνει η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Πάρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 στις 19:00.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Δημοτική Αρχή θα απαντήσει σε συνολικά δέκα ερωτήματα που υποβλήθηκαν από δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε για την επιλογή τους. Τα θέματα αφορούν, μεταξύ άλλων, την επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμο για την αναφορά προβλημάτων, τη λειτουργία του συστήματος διακομιδών από το παλιό αεροδρόμιο, την κατάσταση του Δημαρχείου και του ξενώνα στις Λεύκες, την τουριστική προβολή του νησιού μετά τις πλημμύρες και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι δεν κατατέθηκε κανένα ερώτημα από τις Κοινότητες του νησιού.

Τα θέματα αναλυτικά

ΘΕΜΑ 1ο: Τι τρόποι υπάρχουν τώρα και τι νέους τρόπους σκέφτεται η δημοτική αρχή να υιοθετήσει κατά την υπόλοιπη θητεία της για να μπορούν οι πολίτες να αναφέρουν προβλήματα της καθημερινότητας (λακκούβες στους δρόμους, φερτά υλικά, παρατημένα ογκώδη αντικείμενα, σβηστός δημοτικός φωτισμός κ.λ.π). Ειδικότερα όσο αφορά στο επαρχιακό δίκτυο και στις λακκούβες που καθημερινά ανοίγονται με άμεσο κίνδυνο ατυχήματος από αυτοκίνητα και μηχανάκια, πως σκέφτεται να κινητοποιεί την περιφέρεια ή και να την συνδράμει για την άμεση αποκατάστασή τους. (Τσιγώνιας Νικόλαος)

ΘΕΜΑ 2ο: Δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα, απεικονίζουν και τα αντίστοιχα ερωτήματα του συνόλου της παριανής κοινωνίας, σχετικά με τον τρόπο που γίνονται οι διακομιδές ασθενών και που τελικά μεταφέρονται οι ασθενείς. Συγκεκριμένα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο παλαιό αεροδρόμιο προκειμένου να γίνονται οι διακομιδές με ελικόπτερα. Θέλουμε να μας ενημερώσετε από τότε που πήραμε την απόφαση πόσες διακομιδές έχουν γίνει, προς τα πού και με ποιο μέσο, καθώς και την διαδικασία με την οποία διακομίζεται ένα περιστατικό και ποιος αποφασίζει τι και πως; Κυρίως όμως ποιες είναι οι προθέσεις της δημοτικής αρχής για δυναμικές κινητοποιήσεις (εμείς είμαστε πάντα παρόντες) σε περίπτωση που δεν δοθούν ή δοθούν απαντήσεις που δεν μας ικανοποιούν ; (Γκίκας Αναστάσιος)

ΘΕΜΑ 3ο: Σε πρόσφατη συνάντησή μας με ψαράδες και επαγγελματίες τουριστικών σκαφών στην Αλυκή, μας επισημάνθηκε ότι έχουν ζητήσει συνάντηση και ενημέρωση από την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου για τα ζητήματα του αλιευτικού καταφυγίου, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν τα πράγματα με καλύτερο τρόπο φέτος. Μπορείτε να μας ενημερώσετε τι ισχύει τώρα και αν προτίθεστε να κάνετε αυτή την συνάντηση στην Αλυκή; (Μαρινόπουλος Αθανάσιος)

ΘΕΜΑ 4ο: Ποιες εξελίξεις υπάρχουν όσον αφορά στον δρόμο του νεκροταφείου στον Πρόδρομο; (Παυλάκης Ευστράτιος)

ΘΕΜΑ 5ο: Ποιές ενέργειες έχουν γίνει σε σχέση με την αποκατάσταση του Δημαρχείου. (Κωβαίος Μάρκος)

ΘΕΜΑ 6ο: Μετά την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του ξενώνα των Λευκών παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποια είναι η κατάσταση του κτηρίου και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το Δήμο για την αποκατάστασή του. (Σαρρή – Παπακυρίλλου Θεοδώρα)

ΘΕΜΑ 7ο: Τι εξελίξεις υπάρχουν σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Πάρου με την αναπτυξιακή εταιρία ΑΕΙΦΟΡΟΙ ΝΗΣΟΙ που αφορά το προσωπικό της διεύθυνση πολεοδομικού σχεδιασμού (Σάμιος Αθανάσιος)

Επίσης συμπεριλήφθηκαν στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας τα τρία ακόλουθα ερωτήματα που κατέθεσε η παράταξη της πλειοψηφίας:

ΘΕΜΑ 8ο: «Σε ποιες ενέργειες προέβη η Τουριστική Επιτροπή για να αντιμετωπίσει τις εικόνες που παρήγαγαν τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο από τις πρόσφατες πλημύρες στην Πάρο και που αυτές οι εικόνες δημιούργησαν τεράστιο φόβο και ανησυχία στους επισκέπτες με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να προβούν σε ακυρώσεις με σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο για τον τουρισμό στο νησί μας». (Γεώργιος Μπαφίτης)

ΘΕΜΑ 9ο: Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή; Αν ναι, σε πόσες γλώσσες θα διατίθεται; (Φλώρα Λουκή)

ΘΕΜΑ 10ο: Ποια είναι η εξέλιξη σχετικά με τη φωταγώγηση του περιφερειακού δρόμου; Πότε προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία οι νέες κολώνες φωτισμού; (Ιωάννα Χανιώτη)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*