Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου: «Η ρύπανση που προκαλεί καθημερινά το ΣΑΜΙΝΑ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί»

samina vithos 1
Newsroom
26/06/2020 15:52
 
 
 

Την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ ζητά η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, προκειμένου να αποφευχθεί εκτεταμένη και καταστροφική ρύπανση που θα δυσφημήσει το νησί, την ίδια στιγμή που καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών.

«Η ρύπανση που προκαλείται καθημερινά δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και ο αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής της έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους των νησιών μας που βλέπουν να προστίθεται στον κίνδυνο του κορωνοϊού και η μόλυνση των ακτών μας από πετρελαιοειδή» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου, η οποία καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα, δηλαδή να ανελκύσει το ναυάγιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δια του υπουργού Γ. Πλακιωτάκη, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εφοπλιστών και ασφαλιστικών εταιρειών, κατάργησε την Δημόσια Αρχή Λιμένων που είχε ιδρυθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ακύρωσε το μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέλκυση του ΣΑΜΙΝΑ (27-1-2020) παρά τη διαπιστωμένη ρύπανση από την πιο πάνω Αρχή, από το Δεκέμβριο του 2019 και μετέφερε όλες τις αρμοδιότητες της Αρχής στον εκάστοτε υπουργό Ναυτιλίας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Και αυτά, την ώρα που οι Δήμοι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού των Κυκλάδων καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να προσελκύσουν επισκέπτες, διαφημίζοντας την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και τις καθαρές τους θάλασσες.
Η ρύπανση που προκαλεί καθημερινά το ΣΑΜΙΝΑ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και ο αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής της έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους των νησιών μας που βλέπουν να προστίθεται στον κίνδυνο του κορωνοϊού και η μόλυνση των ακτών μας από πετρελαιοειδή.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα αντιμετωπίζοντας τις πηγές της ρύπανσης και όχι το σύμπτωμα, που είναι οι επιφανειακές πετρελαιοκηλίδες.
Ο Δήμος Πάρου, που ορθώς επαναφέρει το αίτημα ανέλκυσης του ναυαγίου, καλείται να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικά και να καλέσει τον υπουργό Ναυτιλίας να επισκεφθεί άμεσα την Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τη σοβαρότητα του προβλήματος, αντί να προγραμματίζει συνάντηση με τον κ. Γ. Πλακιωτάκη στις 6 Ιουλίου, ενώ μέχρι τότε μπορεί να έχει συμβεί εκτεταμένη και καταστροφική ρύπανση.

(Visited 298 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.