Ναυάγιο «SEA DIAMOND»: Διαρροές Ρύπων και Δικαστικές Αποφάσεις

Newsroom
03/01/2022 15:49
 
 
 

Το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond, με το οποίο εκφράζονται ανησυχίες για τις συνεχείς διαρροές ρύπων από το ναυάγιο, που είναι εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού, κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Για τις διαρροές αυτές ενημερώθηκε τόσο το Λιμεναρχείο Θήρας, όσο και η αρμόδια αρχή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και αποφασίστηκε να γίνει επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Θήρας μετά την επιστροφή στο νησί της κ. Λιμενάρχη.

Ταυτόχρονα με την απόφαση 350/9-7-2021, του Ναυτικού Τμήματος του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά – απορρίπτονται όλες οι απαιτήσεις του Δήμου Θήρας στην από 5-3-2012 αγωγή του, τόσο για την αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης όσο και για το πανθηραϊκό αίτημα της ανέλκυσης του ναυαγίου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση 464/2014 του Αστικού Πρωτοδικείου Πειραιά, η πλοιοκτήτρια είχε υποχρεωθεί σε άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond με δικά της έξοδα και σε καταβολή αποζημίωσης 14 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δήμο Θήρας και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Με την παρούσα απόφαση απορρίπτεται κάθε αίτημα του Δήμου Θήρας.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου

(Visited 246 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*