Θηραϊκή Πολιτεία: «Νέα Εποχή» με επιχείρηση αναβίωσης της παλιάς καλής εποχής

Άκης Αξαόπουλος
19/07/2022 19:06
 
 
 

 

Με χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση για την πραγματοποίηση εκ νέου του Santorini Experience το Σεπτέμβρη του 2022. Ένα πολυβραβευμένο αθλητικό γεγονός επιστρέφει στη Σαντορίνη μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Τον Οκτώβρη του 2019 ήταν το τελευταίο Santorini Experience που πραγματοποιήθηκε στο νησί, και το 2020 παρότι ήταν προγραμματισμένο ακυρώθηκε τρείς ημέρες πριν την έναρξη του, με πρόσχημα τον Covid, παρόλο που υπήρξε εκ μέρους της εταιρείας εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων. Στην τότε ανακοίνωση του το ΔΑΠΠΟΣ έκανε λόγο για την μη ικανοποίηση των υγειονομικών προϋποθέσεων που έθεσε στον διοργανωτή. Την ίδια εποχή πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΠΠΟΣ σε κλειστό χώρο, άλλες αθλητικές διοργανώσεις χωρίς πρόβλημα Το 2021, με τα υγειονομικά μέτρα ειρημένα, δεν έγινε λόγος ούτε από το ΔΑΠΠΟΣ ούτε από τον Δήμο Θήρας για την διεξαγωγή του.
Τρία χρόνια μετά, και έχοντας κατά νου τις παλαιότερες εναντιώσεις της Δημοτικής Αρχής όταν ήταν στην αντιπολίτευση, με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση περί “Νέας Εποχής» στο Santorini Experience, καθώς αναγνωρίστηκε επιτέλους από τον κ. Σιγάλα ότι τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Άλλωστε το παράδειγμα της Σαντορίνης μετά την πρώτη διοργάνωση του αθλητικού αυτού γεγονότος το 2015 επί Δημαρχίας Ν. Ζώρζου, ακολούθησε πλήθος νησιών στο Νότιο Αιγαίο μέχρι σήμερα.

Παρότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία αναλάμβανε την πραγματοποίηση του, το 2022 ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Οργανισμός της Σαντορίνης δεν φαίνεται να υπηρετεί αυτόν τον ρόλο.

Ενδεικτικό των σχέσεων ανταγωνισμού που υπάρχουν μεταξύ των συμπραττουσών παρατάξεων, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών σε ένα χρόνο;

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*