Η Σαντορίνη «μαγεύει» και το Βιετνάμ

Newsroom
04/07/2023 22:32
 
 
 

 

Συνάντηση με πολυμελή επίσημη αντιπροσωπεία από το κράτος του Βιετνάμ, είχε στο Γραφείο του ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Εσωτερικών και συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από σημαντικά Υπουργεία της χώρας αυτής.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν η Αντιδήμαρχος κα Σοφία Κίτσου και ο αντιπρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κος Αντώνιος Λιγνός.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και επικεντρώθηκε στο θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη Σαντορίνη για την οποία οι Βιετναμέζοι αντιπρόσωποι εξέφρασαν το θαυμασμό και την προτίμηση τους.
Το Βιετνάμ είναι μία χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό κοντά στα 100 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια σημαντική οικονομική ανάπτυξη, με τον τομέα του τουρισμού να παρουσιάζει έντονο δυναμισμό.

Οι Βιετναμέζοι εκπρόσωποι εξέφρασαν την επιθυμία να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ της Σαντορίνης και ορισμένων ανερχόμενων τουριστικών προορισμών εντός του Βιετνάμ γεγονός το οποίο αντιμετωπίστηκε θετικά από την Δημοτική Αρχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε τη Βιετναμέζικη αντιπροσωπεία για τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η Σαντορίνη στους επισκέπτες της και παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους του δήμου, όπως περιλαμβάνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Σαντορίνης.

Στο τέλος της συζήτησης ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους Βιετναμέζους επισήμους, τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τους συνόδευσε σε μία σύντομη περιήγηση τους στα Φηρά.
Η επίσκεψη της Βιετναμέζικης αντιπροσωπείας, σε συνέχεια αυτής της Νότιας Κορέας που προηγήθηκε, επιβεβαιώνει με τρόπο εμφατικό την απήχηση και την διεισδυτικότητα της Σαντορίνης σε νέες σημαντικές αγορές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*