Δήμος Θήρας: Δωρεάν παραχώρηση ακινήτου για τη στέγαση των λιμενικών του νησιού

Newsroom
21/08/2023 23:05
 
 
 

 

Τη σύμβαση δωρεάν παραχώρησης – για 15 χρόνια – δημοτικού ακινήτου στο Καμάρι, με σκοπό τη στέγαση λιμενικών υπαλλήλων του Λιμεναρχείου Θήρας υπέγραψαν ο δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που βρέθηκε για τον λόγο αυτό στη Σαντορίνη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας και του Δημάρχου και ευχήθηκε να βρει μιμητές και σε άλλες τουριστικές νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Τόνισε, δε, ότι η επίλυση του προβλήματος στέγασης για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους σε τουριστικές περιοχές με υψηλό κόστος διαβίωσης, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στη δική του παρέμβαση, ο δήμαρχος Θήρας κ. Σιγάλας αναφέρθηκε στο έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, στις πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει και στις προσπάθειες που καταβάλλει, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται ή αποσπώνται στο νησί.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου που αφορά στην, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και κάλεσε την Πολιτεία να συμβάλει ουσιαστικά αφενός αίροντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην αξιοποίηση δημοτικής και δημόσιας περιουσίας κι αφετέρου ενισχύοντας οικονομικά το εγχείρημα.

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Λιμεναρχείο Θήρας και ιδιαίτερα με τη Λιμενάρχη Θήρας, Αντιπλοίαρχο Λ/Σ Κωνσταντία Κορακά, της οποίας η συμβολή υπήρξε καθοριστική στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης του ακινήτου.

Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Βαρβιτσιώτη, του ζήτησε να παρέμβει προσωπικά για την επιτάχυνση της υλοποίησης των μεγάλων λιμενικών έργων που έχουν σχεδιαστεί για τη Σαντορίνη, δηλαδή του νέου λιμανιού στο Μονόλιθο και της μαρίνας. Όπως επισήμανε, μάλιστα, ο κ. Σιγάλας – σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες που παραχωρήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετά τις εκλογές – το Υπουργείο του είναι πλέον αποκλειστικά αρμόδιο για τις μελέτες, τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την υλοποίηση του συνόλου των λιμενικών έργων.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Θήρας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία του στη Σαντορίνη, εξέφρασε την αισιοδοξία του για μία γόνιμη συνεργασία μεταξύ τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*