Εγκαταστάθηκαν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Σαντορίνης

Newsroom
04/06/2024 00:08
 
 
 

 

O Δήμος Θήρας τοποθέτησε συνολικά δεκατέσσερα 14 Ναυαγοσωστικά Παρατηρητήρια (Πύργοι) και κιβώτια διασωστικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Ο Δήμος θήρας ενημερώνει ότι από το Σάββατο 1η Ιουνίου και έως τις 30 Σεπτεμβρίου στις πολυσύχναστες ακτές του νησιού, (σύμφωνα με το υπ’ Αρ.Πρωτ: 2131.16/1118/2023 Πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 11 του Π.Δ. 71/2020 (ΦΕΚ 166-Α΄), θα υπάρχει η παρουσία ναυαγοσωστών καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00.

Τις προηγούμενες ημέρες, με συντονισμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου κ. Λειβαδάρου Ανδρέα, ο Δήμος Θήρας τοποθέτησε συνολικά δεκατέσσερα (14) Ναυαγοσωστικά Παρατηρητήρια (Πύργοι) και κιβώτια διασωστικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού. Τα παρατηρητήρια κατανέμονται ως εξής:

1) Εννέα (9) Παρατηρητήρια στις ακτές της Περίσσας, Περιβόλου και Αγίου Γεωργίου ώστε να καλύπτεται όλη η ακτή από το Κ.Υ.Ε. «DEMIL MAR» στην Περίσσα έως και το Κ.Υ.Ε. «SEA SIDE» Άγιο Γεώργιο
2) Τέσσερα (4) Παρατηρητήρια στην ακτή του Καμαρίου ώστε να καλύπτεται όλη η ακτή από το «Μέσα Βουνό» έως και την ξενοδοχειακή μονάδα «COSTA GRAND RESORT & SPA»
3) Ένα (1) Παρατηρητήριο στην ακτή της Βλυχάδας ώστε να καλύπτεται η περιοχή από το βιομηχανικού μουσείου τομάτας «Δ.ΝΟΜΙΚΟΣ» έως και 400 μέτρα δυτικά αυτού.

Ακόμη, στα πλαίσια της Ναυαγοσωστικής κάλυψης θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και Ναυαγοσωστικά Σκάφη (jet ski και ταχύπλοα) που θα περιπολούν παράλληλα με τις ακτές του νησιού με σκοπό την άμεση επέμβαση όποτε χρειαστεί, καθώς και επόπτες ναυαγοσωστών που θα συνδράμουν στο έργο του ναυαγοσώστη κάθε παρατηρητηρίου σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Π.Δ. 71/2020.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*