Ο Δήμος Θήρας ζητά την ίδρυση ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ για την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία

Newsroom.
05/06/2024 17:13
 
 
 

 

Ο Δήμος Θήρας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030, αιτήθηκε την ίδρυση παραρτήματος Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ) στο νησί, δεσμευόμενος να παραχωρήσει κατάλληλο χώρο για τη στέγασή του.

Η ίδρυση του παραρτήματος στοχεύει στην πρώιμη ανίχνευση και πρόληψη μαθησιακών δυσκολιών, υποστηρίζοντας μαθητές από τη Θήρα, τη Θηρασία, την Ίο, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο και την Ανάφη, ενώ θα απαλλάξει γονείς και μαθητές από την ταλαιπωρία της μετάβασης σε άλλα νησιά για αξιολόγηση.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Ο Δήμος Θήρας, στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με αναπηρία 2024-2030 « Μια Ελλάδα με όλους για όλους», αιτήθηκε την ίδρυση παραρτήματος Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ) στο νησί, και δεσμεύτηκε ως προς την παραχώρηση κατάλληλου χώρου στέγασης αυτού.

Η πρώιμη ανίχνευση και πρόληψη μαθησιακών δυσκολιών είναι ύψιστης σημασίας για το μέλλον των παιδιών, καθώς η μη έγκαιρη αντιμετώπιση τους εγκυμονεί κινδύνους ζωής που πιθανόν να μην ξεπεραστούν ποτέ.

Το ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ Θήρας θα υποστηρίξει μαθητές που κατοικούν σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας με τους παρακάτω Δήμους: Θήρας – Θηρασίας, Ιητών, Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης.

Με την ίδρυση παραρτήματος ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ στη Θήρα θα απαλλαγούν μαθητές και γονείς από την ταλαιπωρία μετάβασης και αξιολόγησης σε άλλα νησιά που λειτουργεί αντίστοιχο Κέντρο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*