Με επιτυχία η έναρξη της 1ης Biennale of Contemporary Keramics στη Σαντορίνη

Newsroom.
14/06/2024 15:19
 
 
 

Biennale of Contemporary Keramics: Τα εγκαίνια καλύφθηκαν από 20 δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 τα εγκαίνια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα, στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. Η Μπιενάλε, που διαρκεί από 7 Ιουνίου έως 26 Οκτωβρίου 2024, τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και διοργανώνεται από τη Big Blue Dot σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τα εγκαίνια καλύφθηκαν από 20 δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, προβάλλοντας καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας, Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας, Ιουλία Καραμολέγκου, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι επισκέπτες της Μπιενάλε μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας (SAF), όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις και workshops, που ενισχύουν την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους καλλιτέχνες. Ο Δήμος Θήρας ευχαρίστησε θερμά όλους τους υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 τα εγκαίνια της 1ης Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στην Ελλάδα στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Η Μπιενάλε τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διοργανώνεται από τη Big Blue Dot και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα διαρκέσει από 7 Ιουνίου έως 26 Οκτωβρίου 2024.

Τα εγκαίνια της έκθεσης κάλυψαν 20 δημοσιογράφοι ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης οι οποίοι έστειλαν στον κόσμο εικόνες καλλιτεχνικών δημιουργιών εμπνευσμένες από τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Το μήνυμα της Τέχνης και του Πολιτισμού που εκπέμπει η Σαντορίνη, ταξίδεψε παντού.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος Ζώρζος, η Έπαρχος Θήρας κυρία Ιουλία Καραμολέγκου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων.

Οι επισκέπτες της 1ης BCK (Biennale of Contemporary Κeramics) μπορούν να περιηγηθούν και στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας (SAF), όπου λαμβάνουν χώρα παράλληλες δράσεις με γνώμονα την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους καλλιτέχνες (εκθέσεις, παρουσιάσεις, workshops, κ.α.)

Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους υποστηρικτές της Μπιενάλε, επαγγελματίες και εθελοντές που βοήθησαν σε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση για τη Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*