Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης ανάβει προβολείς 18-20 Ιουλίου

Newsroom.
22/06/2024 08:45
 
 
 

Η κινηματογραφική διοργάνωση της Θήρας ετοιμάζεται να ανάψει τους προβολείς της και να παρουσιάσει ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα.

Μια διοργάνωση που έχει γίνει πια θεσμός επιστρέφει για έβδομη χρονιά στην καρδιά των Κυκλάδων.

Ο λόγος για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (18-20/7) το οποίο έχει ως βάση το θερινό “Σινέ Καμάρι”. Η φετινή κεντρική θεματική έχει τίτλο “Δυαδικά Όλα” και σύμφωνα με το δελτίο τύπου “επικεντρώνεται στην πολυδιάστατη φύση της ύπαρξης αλλά και το ρόλο του κινηματογράφου ως μέσο ανάδειξης των αντιθέσεων που βρίσκονται παντού γύρω μας”.

Mykonian Pastoral

Προς την παραπάνω κατεύθυνση κινούνται τα τέσσερα ξεχωριστά προγράμματα προβολών, το καθένα με τη δική του θεματική, τα οποία ξετυλίγουν τις δύο όψεις που συνανταμε στις ανθρώπινες σχέσεις, στη συμβίωση μας σε κοινότητες, και αυτές που βλέπουμε σε τόπους και κουλτούρες αλλα και κοσμικά γεγονότα, όπως επισημαίνεται σχετικά.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες ξεχωρίζουμε το μινιμαλιστικά υπερβατικό ντοκιμαντέρ “Mykonian Pastoral” (Ελιάνα Αμπραβανέλ, 2022), αλλά και την έντονη παρουσία Ελλήνων “μικρομηκάδων”, όπως οι Βίκυ Αναστασιάδου (“Bad Kids with Saint Names”) και Σπυρίδωνας Παπασπύρου (“Short Draft”).

Short Draft

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιείται διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο στο παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικός στη Βλυχάδα σε συνδιοργάνωση με το σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο. Με τίτλο “Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο”, το δημιουργικό εργαστήριο με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό οπτικοακουστικών τεχνών, Ιωάννα Γιακουμάτου έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών.

Στόχος είναι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να ανακαλύψουν τι υπήρχε πριν τον κινηματογράφο και μέσα από τη βασική διαδικασία δημιουργίας κίνησης των καρέ να μάθουν πως ζωντανεύει μια εικόνα, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους οπτικά παιχνίδια.

Πληροφορίες:

7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης, 18-20/7
Χώροι: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” (Βλυχάδα, Σαντορίνη, 2286085141), Open Air Cinema Kamari (Καμάρι, Σαντορίνη, 2286033452)
Είσ.: € 8 (ημερήσιο),  € 14 (διήμερο). Προπώληση εδώ.
Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

Το πρόγραμμα προβολών του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης:

7ο φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*