Συνδικάτο Εργαζομένων Θήρας: Απαιτούμε πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όχι μηνύσεις

Newsroom
25/06/2024 20:51
 
 
 

 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων της επαρχίας Θήραςμε ανακοίνωση του,  εκφράζει θλίψη και οργή για τον άδικο χαμό του 42χρονου τραυματιοφορέα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ).

Τονίζεται η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων γιατρών, όπως παθολόγων και μικροβιολόγων, και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω των ελλείψεων, οδηγώντας σε παραιτήσεις και επικίνδυνη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Συνδικάτο καταδικάζει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και τις μηνύσεις της Διοίκησης προς όσους διαμαρτύρονται, απαιτώντας άμεση στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση για την υγεία ως κοινωνικό αγαθό.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στα ξενοδοχεία, στον τουρισμό γενικότερα, εκφράζουμε τη θλίψη μας, αλλά και την οργή μας για τον άδικο και απροσδόκητο χαμό ενός νέου σαράντα δύο χρονών εργαζόμενου, τραυματιοφορέα στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένειά του.

Δυστυχώς και με αυτόν τον τραγικό χαμό έρχονται στην επιφάνεια οι τραγικές ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων γιατρών, όπως παθολόγου, μικροβιολόγου και άλλων που είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση αρκετών περιστατικών. Η ύπαρξη ενός μόνο γιατρού σε ειδικότητες όπως καρδιολόγου και παιδίατρου και μάλιστα με ολιγόμηνες συμβάσεις σε συνδυασμό με τις ελλείψεις, οδηγούν σε εντατικοποίηση της εργασίας, σε ατέλειωτες εφημερίες και στήριξη των επειγόντων κατά κύριο λόγο από αγροτικούς γιατρούς. Περιστατικά αντιμετωπίζουν κάνοντας ότι καλύτερο μπορούν γιατροί ειδικοτήτων που δεν σχετίζονται με αυτά. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα μια πραγματικά επικίνδυνη λειτουργία του νοσοκομείου, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο κάτω από αυτές τις συνθήκες οδηγείται σε παραιτήσεις.

Όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται, με τραγικό τρόπο, ότι το πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο της λειτουργίας του νοσοκομείου μέσω της ΑΕΜΥ, που υποστηρίχτηκε από όλες τις κυβερνήσεις, καταρρέει με πάταγο. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, με τις πλάτες και των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ, στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της υγείας, με το «Νέο ΕΣΥ».

Η μόνη απάντηση, που δίνει η Διοίκηση, στη δίκαιη αγανάκτηση και τον αγώνα που δίνουν εδώ και καιρό, σωματεία, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες της Σαντορίνης, είναι μια καταιγίδα μηνύσεων.

Εδώ και τώρα να πάρει πίσω τις απαράδεκτες μηνύσεις η Διοίκηση!
Δεν μας τρομοκρατούν!
Έχουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Σαντορίνης.

Ο αγώνας για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου, για αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, για υγεία κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 35 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*