Σαντορίνη: Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας

Newsroom.
05/07/2024 15:21
 
 
 

Εκπροσωπώντας την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) η κα Μαρία Δεληγιάννη, Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου, και ο κ. Νίκος Μερτζανίδης, Αντιπρόεδρος Λιμένων και Προορισμών, επισκέφτηκαν την Σαντορίνη και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Νικόλαο Ζώρζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Γεώργιο Νομικό, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Γεωργία Νομικού, και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου, κ. Αναστάσιο Κονιδάρη.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της CLIA και ο Δήμαρχος της Σαντορίνης συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για το βιώσιμο μέλλον του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί. Η CLIA αναγνώρισε ότι η διαχείριση του τουρισμού κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αποτελεί προτεραιότητα για τον κλάδο στην Ελλάδα, όπως περιγράφεται και στο Σχέδιο Δράσης της CLIA για την Ελλάδα, που παρουσιάστηκε πέρσι.

Ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε: «Χαιρόμαστε που ο Δήμος Θήρας συζήτησε και συμφώνησε με την CLIA τις λύσεις για τη βιώσιμη λειτουργία του κλάδου της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη, με γνώμονα την προστασία της μοναδικότητας του τόπου μας και την εμπειρία του επιβάτη».

Από την πλευρά της, η κα Μαρία Δεληγιάννη δήλωσε: «Η Σαντορίνη είναι ένας ιδιαίτερος και εξαιρετικά δημοφιλής τόπος, και συμμεριζόμαστε την άποψη που εξέφρασε πρόσφατα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη σημασία της υπεύθυνης διαχείρισης του τουρισμού στο νησί. Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Ζώρζος ήταν ξεκάθαρος μαζί μας από την αρχή της φετινής σεζόν, σχετικά με την πρόθεσή του να εφαρμόσει αυστηρά το υπάρχον ημερήσιο ανώτατο όριο των 8.000 επισκεπτών κρουαζιέρας και υποστηρίζουμε αυτή τη θέση, αναγνωρίζοντας τις ιδιομορφίες της Σαντορίνης. Παρότι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των τουριστικών ροών στο νησί, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε οι πρώτοι που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Θήρας για το βιώσιμο μέλλον του τόπου».

Στη συνάντηση, η CLIA επιβεβαίωσε ότι από την αρχική εισαγωγή του ημερήσιου ανώτατου ορίου των 8.000 επισκεπτών κρουαζιέρας, το 2018, οι εταιρείες κρουαζιέρας παρέμειναν σταθερά προσηλωμένες στην εφαρμογή των κανόνων όπως ορίζονται και θα ορίζονται από τις τοπικές αρχές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ανάπτυξης πρόσθετων διεπαφών στο νησί, καθώς και επιπρόσθετων τρόπων βελτίωσης της λειτουργίας των κρουαζιερόπλοιων στη Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*