Σαντορίνη: Εξαντλημένο γαϊδουράκι καταρρέει υπό το βάρος του φορτίου που κουβαλάει

Newsroom.
26/08/2024 17:04
 
 
 

Τι αναφέρει η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Νέμεσις για τη θλιβερή κατάσταση στο νησί

Νέες απερίγραπτες εικόνες από τα Φηρά στη Σαντορίνη – όπου η συνήθεια να μεταφέρουν γαϊδουράκια είτε τουρίστες είτε τα μπαγκάζια τους είναι καθημερινότητα – ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή (25/08) από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία Νέμεσις.

Τα καταπονημένα γαϊδουράκια και μουλάρια του νησιού συνεχίζουν να καταρρέουν από την κούραση και το βάρος των φορτίων που κουβαλούν, ενώ τις περισσότερες φορές εργάζονται για πολλές ώρες, κάτω από τον καυτό ήλιο.

Συχνά μάλιστα, χρησιμοποιούνται και ως «αποριμματοφόρα», όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, με την ομάδα να καταγγέλλει πως οι θλιβερές αυτές εικόνες, που αποκαλύπτουν ξεκάθαρη κακοποίηση ζώου εργασίας, είναι καθημερινές εδώ και χρόνια, με τις Αρχές, ωστόσο, να κωφεύουν.

Η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Νέμεσις

«Δε βλέπουμε, ότι τόσα χρόνια τα λέμε και τα ξαναλέμε και δε γίνεται τίποτα; Οι πολιτικοί μας τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια κ όλους εμάς στα ακόμη πιο παλιά τους. Η αστυνομία δεν χαμπαριάζει, οι καταγγελίες Ελλήνων και αλλοδαπών αραχνιάζουν σε διάφορα γραφεία, υπουργικά, εισαγγελικά, δικαστηρίων κλπ.

Οι αγωγιάτες περνούν καλά. Τα άλογα και τα γαϊδούρια λιώνουν χειμώνα-καλοκαίρι και οι φιλόζωοι τα λένε μεταξύ τους στο φβ, ρίχνουν και μερικές κατάρες και η ζωή συνεχίζεται.

Μπορούν να μαζευτούν 500 – 1000 άτομα κ να πάνε Σαντορίνη, Λίνδο και Μαξίμου μαζί με 5-6 κανάλια μεταξύ αυτών και ξένα;

Να δεις για πότε οι άχρηστοι – υπάρχουν και οι εξαιρέσεις του κανόνα βέβαια – πολιτικοί μας θα ενδιαφερθούν!!!

Μπορούμε; Όχι!

Το έχουμε καρα-αποδείξει στην πράξη. Είμαστε του αφρού και τα βαθειά νερά μας απωθούν. Οι φιλόζωοι αντιδρούν πλέον μόνο δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Άμα τους πεις να βγουν στους δρόμους σφυρίζουν όλοι κλέφτικα .

Ε ας σταματήσουμε την ανταλλαγή φωτογραφιών και περιστατικών γιατί αν δεν αλλάξουμε μυαλά και τρόπους διεκδίκησης, τίποτα δεν θα αλλάξει και στα ζώα.

Γκέγκε;

ΥΓ: Οι φωτο είναι από τα Φηρά στη Σαντορίνη. Δεν υπάρχουν φιλόζωοι και σύλλογοι στη Σαντορίνη; Υπάρχουν. Τι ψάχνουμε τώρα;»

Η νέα ανάρτηση

Λίγο αργότερα, η Φιλοζωική Ομοσπονδία Νέμεσις δημοσίευσε και νέα φωτογραφία σε άλλη ανάρτηση με τη λεζάντα: «Δεν άντεξε το δύστυχο και σωριάστηκε κάτω».

Πηγή: pride.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*