Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

nosokomeio santorinis
Άκης Αξαόπουλος
18/12/2019 5:07
  •  
  •  
  •  

 

Τέλος μπαίνει επιτέλους στην ταλαιπωρία που βιώνουν εδώ και καιρό 20 νεφροπαθείς στη Σαντορίνη, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αφού επισημαίνει ότι το έργο «καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» σήμερα όπως εξηγεί παραδίδεται στους νεφροπαθείς και «αποφεύγεται η ταλαιπωρία για 20 συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο».

Στη δήλωση του, ο Β. Κικίλιας ευχαριστεί για τις «συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες» τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

(Visited 62 times, 1 visits today)