Ακυρώνονται οι γάμοι στη Σαντορίνη λόγω του κορωνοϊού

Newsroom
03/03/2020 23:29
 
 
 

 

Στο 100% φτάνει η ακύρωση των γάμων, που πραγματοποιούν κάθε χρόνο μαζικά Ασιάτες και Κινέζοι στη Σαντορίνη, μετά την πολύ μεγάλη εξάπλωση του κοροναϊού, με αποτέλεσμα το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων να έχει δεχτεί ένα σημαντικό πλήγμα στον τουρισμό του και οι επαγγελματίες του κλάδου να έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.

Κινέζοι, Νοτιοκορεάτες, άτομα από τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, αλλά και από άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας εδώ και χρόνια επιλέγουν το νησί της Σαντορίνης, για να τελέσουν τους γάμους τους, μαγεμένοι από τη γραφικότητα και τη μοναδική ομορφιά του νησιού.

Όπως εξηγεί στο ethnos.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σαντορίνης, Ανδρέας Ηλιόπουλος, κάθε χρόνο τελούνται περισσότεροι από 1.000 γάμοι στο νησί. Ωστόσο, ο περιορισμός των εξόδων των κατοίκων από τις συγκεκριμένες χώρες, με βάση μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τους, η τεράστια ανησυχία από την εξάπλωση του ιού, αλλά και η δυσκολία στη χορήγηση βίζας από την ελληνική πλευρά προς αυτούς, είχαν ως αποτέλεσμα, κατά τον κ. Ηλιόπουλο, να ακυρωθούν όλοι οι προγραμματισμένοι γάμοι.

Κανένας γάμος δεν πρόκειται να γίνει

«Δεν πρόκειται να γίνει κανένας προγραμματισμένος γάμος Ασιατών στο νησί μας, αφού όλοι έχουν ακυρωθεί. Στο συγκεκριμένο κλάδο το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο μέχρι στιγμής. Στο νησί μας κάθε χρόνο γίνονται περισσότεροι από 1.000 τέτοιοι γάμοι. Διακόσιες μέρες το χρόνο γίνονται τουλάχιστον δύο ή τρεις τέτοιοι γάμοι κάθε μέρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις 30 ή 40 ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν μαζικά», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Ηλιόπουλος.

Πτώση 60% – 70% από την κινεζική αγορά

Στο 60% – 70% φτάνει σήμερα στη Σαντορίνη η πτώση στην άφιξη τουριστών από την Κίνα, μία αγορά που χαρακτηρίζεται ως αρκετά σημαντική για το νησί.

Ειδικότερα και κατά τον κ. Ηλιόπουλο, κάθε χρόνο φτάνουν στο νησί περίπου 200.000 τουρίστες από την Κίνα, αποτελούν το 8% των συνολικών αφίξεων τουριστών και συνεισφέρουν στο 5% των εσόδων της Σαντορίνης από τον τουρισμό.

«Για φέτος δεν αναμένουμε περισσότερους από 40.000 τουρίστες από την Κίνα, αν και όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο θέμα του κορωναϊού. Αυτό αποτελεί για εμάς ένα πλήγμα που θα μας επηρεάσει σημαντικά, αλλά όχι υπέρμετρα. Πιστεύω, ωστόσο, ότι από τη ζημιά μπορεί να βγει και κάτι καλό. Αν δεν έρθουν οι Κινέζοι, θα έρθουν περισσότεροι τουρίστες από άλλες χώρες, διότι δεν θα ανησυχούν, μήπως κολλήσουν τον ιό», λέει ο κ. Ηλιόπουλος.

*φώτο: ABOVE

(Visited 830 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.