Σαντορίνη: Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού με τους εργαζόμενους στον τουρισμό – Ποια αιτήματα του παρέδωσαν

Newsroom
11/06/2020 16:29
 
 
 

 

Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας, παρουσία του Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα.

Η Πρόεδρος του Συνδικάτου Βάσω Μαργιόλη παρέδωσε στον υπουργό ανακοίνωση με τα αιτήματα 45 σωματείων του κλάδου, τονίζοντας ειδικότερα τα εξής σημεία που αφορούν στην κατάσταση των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού στη Σαντορίνη:

*Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.

*Ακύρωση των χιλιάδων απολύσεων που έγιναν μέχρι σήμερα και απαγόρευση τους για το επόμενο διάστημα.

*Απόλυτη ανάγκη επέκτασης του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του στα 600 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής στο νησί.

*Πλήρης ασφάλιση των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε όλη τη διάρκεια της επιδότησης ανεργίας.

Επίσης:

*Ειδικά μέτρα για εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας με λιγότερα ένσημα από όσα απαιτούνταν μέχρι τώρα.

*Επαναπρόσληψη των εργαζομένων με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις πραγματικές ώρες που πραγματοποιεί ο εργαζόμενος (όχι 4ωρη σύμβαση και 12 ώρες εργασίας!).

*Όχι στην εκ περιτροπής εργασία με χαμηλότερο μισθό και μοίρασμα της ανεργίας.

*Άμεση επαναλειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας στο νησί με τους 30.000 εργαζόμενους στον τουρισμό ώστε να μην αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν στη Νάξο για κάθε ζήτημα.

*Παροχή του ειδικού επιδόματος Μαΐου σε όλους τους εργαζόμενους γιατί δεν το έχει πάρει κανένας.

*Καμιά χρέωση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για όλο το διάστημα της ανεργίας και για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Απαγόρευση των πλειστηριασμών στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα του Συνδικάτου στον Υπουργό Εργασίας και στο υπουργικό συμβούλιο.

Επιπλέον, από τον Έπαρχο Θήρας ζητήθηκε η λειτουργία γραφείου Αλλοδαπών που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και λειτουργεί μόνο στη Σύρο έτσι ώστε να μην αναγκάζονται να μετακινούνται για πολλές ημέρες, ακόμα και ολόκληρες οικογένειες για την τακτοποίηση των απαραίτητων δικαιολογητικών τους.

Τέλος, ζητήθηκε η εξασφάλιση στέγασης του Συνδικάτου σε χώρο του Επαρχείου ώστε να μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*