Διήμερη περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κυκλάδων Κώστα Μπιζά στη Σαντορίνη

Newsroom
24/06/2020 17:45
 
 
 

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στη Σαντορίνη το διήμερο 22 και 23 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων Κώστας Μπιζάς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των δομών υγείας και την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στην έδρα της Π.Ε. Θήρας, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων και με επιχειρηματίες υγειονομικών καταστημάτων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε με τρόπο απόλυτα σαφή ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα πρέπει να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και των αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Μπιζάς και Δαρζέντας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Νοσοκομείου Β. Μαλαματένιο. Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νοσοκομείου το οποίο διαπίστωσαν ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, έχει συνδράμει τις υγειονομικές δομές των νησιών της με τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό και ειδικότερα το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, με μία μονάδα μοριακού ελέγχου (PCR), με δύο κοντέινερ (ISOBOX) υποδοχής – διαμονής κ.α.

Τέλος , ο κ. Μπιζάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο Λ. Αναπλιώτη και τα Μέλη του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα», με τους οποίους συζήτησε τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουριστικό κλάδο, αλλά και την ανάγκη να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ.

Μετά το πέρας των επαφών του, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι των νησιών μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας με την μοναδική φιλοξενία τους σε συνδυασμό με την παροχή αξιόπιστων και ασφαλών υπηρεσιών. Εδώ, στο εμβληματικό νησί της Σαντορίνης, διαπιστώσαμε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ευθύνης, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών μας, ώστε οι συμπατριώτες μας να αισθάνονται ασφαλείς σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Καλή δύναμη με χαμόγελο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*