Θήρα: Στο Πρωτοδικείο Πειραιά σήμερα η υπόθεση της Βλυχάδας

Newsroom
22/06/2021 2:34
  •  
  •  
  •  

 

Σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η εξ αναβολής δικάσιμος για την υπόθεση της Βλυχάδας στη Σαντορίνη.

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά θα κριθεί η κύρια αγωγή που έχει καταθέσει πριν δυο χρόνια (Ιούνιο 2019) η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) Παράρτημα Θήρας, κατά της νομιμότητας της οικοδομικής αδείας βάσει της οποίας ανεγείρεται ξενοδοχειακό συγκρότημα πλέον των 150 κλινών με όγκο 20.000 κ.μ. και ύψη που φτάνουν τα 8.50 μέτρα υπεράνω του εδάφους.

Το συγκρότημα ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιανουάριο του 2019, διέκοψε τις εργασίες αρχικά τον Ιούλιο του ίδιου έτους και οριστικά τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΕΛΛΕΤ.

Όπως αναφέρει η ΕΛΛΕΤ, “πέρα από το τυπικό μέρος της υπόθεσης, επί της ουσίας στην περιοχή συντελείται μια ευρείας έκτασης αλλοίωση της φυσιογνωμίας του τοπίου και του περιβάλλοντος. Φυσικοί σχηματισμοί εκατοντάδων ετών γεωλογικής ιστορίας χάνονται για πάντα. Μια παρθένα παραλία και περιοχή, που θα έπρεπε να προστατεύεται απόλυτα, βρίσκεται σε διαδικασία οικοδόμησης

Μια δικαστική απόφαση η οποία θα αποφαίνεται εναντίον της νομιμότητας της άδειας θα αποτρέψει τώρα και στο μέλλον την περαιτέρω βεβήλωση του τοπίου στην ευρύτερη περιοχή της Βλυχάδας”.

(Visited 93 times, 1 visits today)