Συναντήσεις και επαφές του Γιάννη Βρούτση στη Σέριφο επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Μονής Ταξιαρχών

Newsroom
09/11/2022 15:25
 
 
 

Διήμερη περιοδεία στη Σέριφο, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ κ. Γιάννης Βρούτσης

Σύσσωμη η Σέριφος γιόρτασε τον πολιούχο της στην εμβληματική Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου-Σερίφου κ.κ. Δωρόθεος Β’. Οι φετινοί εορτασμοί αποτέλεσαν ορόσημο για τη Σέριφο, καθώς εκτός από τις τιμές που αποδόθηκαν στον Μεγαλόχαρο Ταξιάρχη, ακολούθησε η χειροτονία – από τον κ. Δωρόθεο Β’ – του νέου Ηγούμενου της Ιεράς Μονής πατέρα Ευδόκιμου, που διαδέχθηκε τον επί αρκετά χρόνια μακαριστό προκάτοχό του πατέρα Μακάριο, ενώ παράλληλα γιορτάστηκαν και τα 450 χρόνια από την ανέγερση του εντυπωσιακού καστρομονάστηρου των Ταξιαρχών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Φράγμα της Σερίφου. Ένα έργο που υλοποιήθηκε την περίοδο 1998-2004 (με χωρητικότητα 750.000 κ.μ.) κι αποτελεί τη βασική πηγή υδροδότησης όλου του νησιού.

«Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια όσοι το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν. Ωστόσο, επιβάλλεται η πλήρης αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του φράγματος, γεγονός που απαιτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα. Τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος διύλισης του νερού και κατ’ επέκταση την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές Χώρα Σερίφου, Συκαμιά, Καλλίτσος, Γαλανή, Παναγιά και Λιβάδι. Με το έργο αυτό, θα επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού, χωρίς τις άσκοπες διαρροές του σημερινού απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, από ένα πιο σύγχρονο και πιο αποδοτικό σύστημα» δήλωσε σχετικά ο κ. Βρούτσης

Στη συνέχεια, ο βουλευτής είχε πολύωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερίφου κ. Κωνσταντίνο Ρεβύνθη, καθώς και με μέλη της Δημοτικής Αρχής, με τους οποίου συζήτησε για όλα τα θέματα-προβλήματα που αφορούν στο νησί, αλλά και στις τρέχουσες εξελίξεις. Μεταξύ αυτών, ήταν και η ανάγκη απόκτησης μιας μονάδας αφαλάτωσης νερού, καθώς το νησί δεν διαθέτει καμία, με στόχο να καλυφθούν μελλοντικά οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού σε νερό, εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης του τουρισμού. Ανάγκες, που αναμφίβολα σε λίγα χρόνια θα ξεπερνούν τις δυνατότητες του υπάρχοντος φράγματος.

Ο κ. Βρούτσης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Σέριφο, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σεριφίων κ. Αντώνη Κουζούπη, φίλους και κατοίκους του νησιού.

(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*