Γιατί συνελήφθη ο Δήμαρχος Σερίφου – «Σφραγίσαμε το κατάστημα και…»

Newsroom
29/07/2023 09:35
 
 
 

 

Τι συνέβη και ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Αποκλειστικό ρεπορτάζ και δηλώσεις του Δημάρχου στο in

Το χρονικό μιας σύλληψης ενός Δημάρχου που απλώς προσπάθησε κατά δήλωση του να επιβάλλει τις κυρώσεις σε ένα κατάστημα στο νησί της Σερίφου.

Ο Δήμος Σερίφου ανέφερε σε ανάρτηση του: «Επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα».

Το in εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Σερίφου, Κωνσταντίνου Ρεβίνθη για το τι συνέβη σύμφωνα με την δική του μαρτυρία και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο νησί.

«Σφραγίσαμε το κατάστημα και…»

«Υπήρχε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε ότι το κατάστημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου πολεοδομικά και πρέπει να σφραγιστεί. Όρισε μάλιστα την περασμένη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί να γίνει το σφράγισμα του καταστήματος. Κάνω εγώ ως Δήμαρχος μια εντολή σφράγισης και όντας υποχρεωμένος να εφαρμόσω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με έναν υπάλληλο που όρισα κινηθήκαμε να σφραγίσουμε το κατάστημα.» δήλωσε ο Δήμαρχος Σερίφου για να προσθέσει.

«Στο μεταξύ έχει εκδοθεί απόφαση από το διοικητικό πρωτοδικείο Σύρου – όπου εκεί υπαγόμαστε διοικητικά – που έλεγε ότι το σφράγισμα δεν έπρεπε να γίνει την Δευτέρα 24 Ιουλίου αλλά την Τετάρτη 26 Ιουλίου την ίδια ώρα. Σεβαστήκαμε ως οφείλαμε την απόφαση του δικαστηρίου και πήγαμε στις 26 Ιουλίου όπως όρισε το δικαστήριο να σφραγίσουμε το κατάστημα. Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση.

Όποτε με συλλάβανε διότι υπήρξε η μήνυση, απολογήθηκα, μου πήραν αποτυπώματα λες και ήμουν κάποιος σεσημασμένος και όλα αυτά επειδή πήγαμε να εφαρμόσουμε την προσωρινή διαταγή για το σφράγισμα του καταστήματος. Υπέβαλλα από την πλευρά και εγώ μήνυση και εν συνεχεία αφεθήκαμε ελεύθεροι.

Είχε ήδη παραβιάσει την σφράγιση

Πριν δε κάνουμε τις διαδικασίες των μηνύσεων είχε ήδη παραβιάσει την σφράγιση και το λέω διότι έχω αποδεικτικά ντοκουμέντα που δείχνουν το γεγονός στις 14.30 το μεσημέρι. Όταν δεν υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις του δικαστηρίου δημιουργείται ανομία. Τώρα την ώρα αυτή που μιλάμε(28/7/2023) το κατάστημα αυτό είναι ανοικτό και λειτουργεί κανονικά. Ενημέρωσα και την πρωτοδίκη και τον εισαγγελέα για αυτό ζητώντας την άμεση παρέμβαση του προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία».

«Παραβάτες λυμαίνονται το ελληνικό κράτος»

Ρωτήσαμε τον δήμαρχο αν το κατάστημα αυτό λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος στο νησί και μας απάντησε: «Το κατάστημα λειτουργεί 4 χρόνια». Εύλογο το επόμενο ερώτημα μας: «Άρα τόσα χρόνια δεν παρανομούσε όπως είπατε και παρανόμησε φέτος»; Ο κ. Ρεβίνθης απάντησε ως εξής: «Υπήρχαν κάποιες δικαστικές διαμάχες με ένα σύλλογο και με τον Δήμο βέβαια. Το κατάστημα είχε κάνει κάποιες διαδικασίες από ότι γνωρίζω για να νομιμοποιήσει ένα αυθαίρετο το οποίο το είχε σταματήσει η πολεοδομία πριν χρόνια και η απόφαση βγήκε φέτος από το ακυρωτικό εφετείο. Ότι ακυρώνεται πολεοδομικά. Διότι αν – μακριά από εμάς – γκρεμίζονταν ο τοίχος και τραυμάτιζε έναν πελάτη ή οποιοδήποτε άλλο ποιος θα είχε την ευθύνη; Η Ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως έπρεπε να κλείσει και εμείς ως Δήμος πράξαμε ότι προέβλεπε η απόφαση. Δυστυχώς οι παραβάτες λυμαίνονται το ελληνικό κράτος».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 386 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*