Προσάραξη σκάφους στη Σέριφο

σκάφος Λιμενικού
Newsroom
17/08/2023 11:36
 
 
 

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σερίφου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Μάλτας, με 14 συνολικά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον όρμο Συκαμιάς ν. Σερίφου.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος να έχει προσαράξει σε ξέρα στην ανωτέρω περιοχή, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε αυτοδύναμα και με ασφάλεια σε παρακείμενο όρμο, ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου στην παραλία ¨ΣΥΚΑΜΙΑ¨.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη δεν διαπιστώθηκε ρήγμα στη γάστρα του Ι/Φ σκάφους, ούτε εισροή υδάτων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου του Λιμεναρχείου Σύρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*