Πάνδημος Εορτασμός του Εφόρου των Σεριφίων Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ

Newsroom
13/11/2023 12:22
 
 
 

 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Σερίφου κ. Δωροθέου Β’ πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Ευδοκίμου, των Εφημερίων της Σερίφου και Εφημερίων εκ της Νάξου και των Αθηνών.

Το παρών έδωσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Κ. Ρεβίνθης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος Σερίφου, Εκπαιδευτικοί, ο Πρόεδρος του εν Αθήναις Συνδέσμου Σεριφίων και μεγάλο πλήθους Σεριφίων πιστών.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ κάλεσε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί ώστε να επισκιάσει όλους η χάρη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, διότι, σύμφωνα και με τον ιερό υμνογράφο, η Χάρη τους, «όπου αν επισκιάση», απομακρύνει κάθε κίνδυνο και προφυλάσσει από κάθε κακό τους πιστούς, κάτι που έχουμε ιδιαίτερα ανάγκη στη σημερινή από κάθε άποψη δύσκολη εποχή.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Σύρου-Σερίφου τέλεσε τα εγκαίνια του διαμορφωθέντος (μερίμνη του Ηγουμένου π. Ευδοκίμου και με χορηγία φιλευσεβούς δωρητού) Εκκλησιαστικού Κειμηλιοφυλακείου της Μονής.

Στη συνέχεια προέστη της λιτανείας της αγίας εικόνος του Ταξιάρχη Μιχαήλ προς το παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου τέλεσε Τρισάγιο για τους εκεί αναπαυομένους και αφού κάλεσε τους συλλιτανεύοντες να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής τους, μεταξύ των οποίων και των αοιδίμων Ηγουμένων Αβερκίου και Μακαρίου, ευχήθηκε σε όλους να ζουν υπό την προστασία των Αγίων Αγγέλων.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*