Φωτιά στη Σέριφο: Μπαράζ μηνυμάτων από το «112» για εκκένωση 6 περιοχών

Newsroom
29/06/2024 21:02
 
 
 

 

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Σέριφο από το απόγευμα του Σαββάτου (29/6).

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκε το 112 για απομάκρυνση των πολιτών γύρω από την ακτίνα της φωτιάς.

«Ενεργοποίηση Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Σέριφο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και τουρίστες του νησιού.

Στη συνέχεια ακολούθησε και άλλο μήνυμα με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι και τουρίστες που βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να απομακρυνθούν προς την Χώρα Σερίφου.

Δήμαρχος Σερίφου: «Δύσκολη και μεγάλη η φωτιά»

Για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μιλώντας στο newsbomb.gr δήλωσε ότι «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, έχουμε ενεργό μέτωπο 15 χιλιομέτρων, δεν πιάνεται παιδιά», ενώ πρόσθεσε ότι οι άνεμοι στο νησί φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική στο νησί φτάνουν ενισχύσεις, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επίταξε το πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο θα μεταφέρει στη Σέριφο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από την Σύρο, ενώ ο κύριος Ρεβίνθης ανέφερε ότι ενισχύσεις αναμένονται και από την Αθήνα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 227 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*