Περιφέρεια: Δημοπρατεί την αντιπλημμυρική προστασία της Σερίφου για την τριετία 2021-2023

serifos
Newsroom
07/05/2021 12:43
 
 
 

Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Σερίφου (2021-2023)», συνολικού προϋπολογισμού 449.852,78€ (με ΦΠΑ) προκηρύσσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Το έργο αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων και των κοιτών ποταμών του νησιού (αρμοδιότητα η οποία περιήλθε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), καθώς και στον καθαρισμό των υφιστάμενων οχετών και φρεατίων από καταπτώσεις, φερτά υλικά, απορρίμματα, αυτοφυή βλάστηση, καλάμια κλπ ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Οι θέσεις παρέμβασης θα υποδειχθούν επί τόπου από το Τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ρέματα Νόχτας, Αλινοβροχιά, Λειβαδακίων, Χώρας Αβεσαλού, Γανέματος.

Κατά προτεραιότητα θα καθαριστούν τα τμήματα ρεμάτων εντός ή πλησίον οικισμών, πλησίον κτισμάτων ή σταυλικών εγκαταστάσεων και σε άλλα σημεία που χρήζουν άμεσου καθαρισμού, σύμφωνα με τα αιτήματα πολιτών και Προέδρων Κοινοτήτων.

Καταληκτική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών στην πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (www.promitheus.gov.gr) είναι η 15/06/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πμ.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 22/06/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πμ.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, έχουν ελεύθερη, πλήρη, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης
www.promitheus.gov.gr , μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που προαναφέρθηκε, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να δημοπρατεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας με την οποία αντιμετωπίζει αυτό το κρίσιμης σημασίας ζήτημα σε όλα τα νησιά της, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω της σύναψης συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων. Σκοπός είναι να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα».

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*