Φίλιππος Φόρτωμας: 581.808 ευρώ για την αναβάθμιση και λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης Σίφνου

Newsroom
07/05/2022 00:22
 
 
 

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Σίφνου μέχρι του συνολικού ποσού των 581.808,00€ για την αναβάθμιση και λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης του Δήμου Σίφνου για χρονικό διάστημα τριών ετών, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση αφορά:

α) Τη λειτουργία για τρία έτη των υφιστάμενων μονάδων αφαλάτωσης και την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας έως 400κ.μ./ημέρα, μέχρι του ποσού των 156.860,00€ ανά έτος, ήτοι μέχρι του συνολικού ποσού (3ετία) των 470.580,00€

β) Την επαύξηση ισχύος της υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης στον Πλατύ Γυαλό και του νέου αντλιοστασίου,

γ) την προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού για την αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης στον Πλατύ Γυαλό και του νέου αντλιοστασίου,

δ) την προμήθεια και εγκατάσταση πέντε δεξαμενών αποθήκευσης για τις ανάγκες στις περιοχές Καμάρες και Πλατύς Γυαλός και ε) τις υδραυλικές εργασίες για την εγκατάσταση των δεξαμενών αποθήκευσης πόσιμου νερού για τις ανάγκες στις περιοχές Καμάρες και Πλατύς Γυαλός, μέχρι του συνολικού ποσού των 111.228,00€.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η αναβάθμιση των έργων υποδομών στα νησιά μας, συνδράμει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και στη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών. Θέλω να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίοι αποδεικνύουν περίτρανα ότι στηρίζουν καθημερινά και έμπρακτα τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες».

(Visited 179 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*