Σίφνος: Σε ποιες περιοχές απαγορεύονται οικοδομικές εργασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Newsroom.
03/06/2024 12:03
 
 
 

Ο δήμος Σίφνου εξέδωσε κανονιστική απόφαση για τον περιορισμό των οικοδομικών εργασιών που προκαλούν όχληση και ρύπανση κατά την τουριστική περίοδο σε μία σειρά οικισμών και στις περιοχές που παρουσιάζεται οικιστική πύκνωση και υπάρχουν τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα.

Η κανονιστική απόφαση αφορά στους παρακάτω οικισμούς και περιοχές:  Απολλωνία, Καταβατή, Ελεήμονας, Εξάμπελα, Βαθύ, Φάρος, Κάστρο, Χρυσοπηγή, Καμάρες, Πλατύ Γιαλός, Άνω Πετάλι, Κάτω Πετάλι, Αρτεμώνας, Χερρόνησος, Αγιος Λουκάς , Τρουλλάκι. H απόφαση ισχύει και 2 χιλιόμετρα περιμετρικά αυτών.

Ειδικότερα στους οικισμούς αυτούς περιορίζονται οι οικοδομικές εργασίες που προκαλούν έντονη όχληση και ρύπανση, κυρίως εν μέσω τουριστικής περιόδου και κατά τους μήνες αιχμής. Τέτοιες εργασίες μπορεί να είναι οι εκσκαφές και οι μεταφορές προϊόντων εκσκαφής, η χρήση βαρέων μηχανημάτων (τσάπες, σφυριά, κομπρεσέρ αέρος κ.λπ.), οι σοβάδες με χρήση πρέσας, οι σκυροδετήσεις κλπ. Η απαγόρευση εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών ισχύει το διάστημα από τις 15 Ιουνίου 2024 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Εξαιρούνται από την παραπάνω απαγόρευση οι εργασίες που εκτελούνται από Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας με επείγοντα χαρακτήρα για συντήρηση, επισκευή δικτύου ή νέων παροχών, επείγουσες περιπτώσεις ανωτέρας βίας που χρήζουν άμεσης επέμβασης, δημοτικά και δημόσια έργα.

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 133 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*