Σίφνος: Δωρεάν internet στους πολίτες μέσω του Wifi4EU

Newsroom
12/10/2020 13:26
 
 
 

 

Δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο μπορούν πλέον να έχουν πολίτες της Σίφνου στην Απολλωνία και τις Καμάρες.

Ο δήμος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες της εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους του δήμου Σίφνου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Wifi4EU.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε και κρίθηκε επιτυχής από την ευρωπαϊκή επιτροπή ο εξ αποστάσεως έλεγχος του δικτύου και η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη προς χρήση.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προσφέρει ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στις ακόλουθες περιοχές:

-στην Απολλωνία: από το Ίδρυμα Πρόκου μέχρι το Ηρώον και σχεδόν σε όλο το μήκος του «Στενού» (έως το ύψος του ξενοδοχείου «Σίφνος»),
-στις Καμάρες: σε όλο το μήκος της παραλίας και στο χώρο του λιμανιού (από τη γλίστρα έως το μόλο πρόσδεσης των πλοίων).

Να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης τα μέγιστα προσέφεραν ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Λεμπέσης, εντεταλμένος σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και ο εξωτερικός συνεργάτης του δήμου Σίφνου Κωνσταντίνος Μαυρουδής.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος Σίφνου, ήταν ένας από τους 2.800 Ευρωπαϊκούς Δήμους που επιλέχθηκαν το 2018 για ένταξη στο πρόγραμμα, κατά την πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, θα φροντίσει για την επέκταση της συγκεκριμένης δυνατότητας και σε άλλους δημόσιους χώρους, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κατοίκους και επισκέπτες η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

(Visited 541 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*