Συγκέντρωση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου στην Πλατεία Μιαούλη

Newsroom
06/12/2021 19:26
 
 
 

 

Την Κυριακή 5-12-2021, μέλη και φίλοι του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Μιαούλη με αφορμή την συζήτηση των τριών (3) αγωγών, συνολικού ύψους άνω των €3.000.000, από τις εταιρίες του ομίλου ONEX εναντίον του συλλόγου και δύο (2) μελών μας ατομικά, που θα συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 10-12-2021 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου.

Σκοπός της συγκέντρωσής μας, ήταν η ενημέρωση των συμπολιτών μας για την προσπάθεια φίμωσης των 320 μελών του ΠΠΠΣ, κατοίκων του νησιού, επειδή ο σύλλογός μας με νόμιμες διαδικασίες, ρώτησε τις αρχές πότε θα γίνει η εκτεταμένη μελέτη στο λιμάνι, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ρύπανση και αν σήμερα υπάρχουν ενεργές πηγές ρύπανσης.

Η παρουσία μας στην πλατεία κρίθηκε ως επιβεβλημένη καθώς τα τοπικά ΜΜΕ, με εξαίρεση την Κοινή Γνώμη, δεν θεωρούν σκόπιμο να δημοσιεύουν την θέση του πολυπληθέστερου ίσως συλλόγου του νησιού.

Μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια, υψώσαμε τα πανό μας και συζητήσαμε με τους συμπολίτες μας οι οποίοι με θέρμη ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα και εκδήλωσαν την συμπαράσταση και την αγωνία τους για το ύψιστο αγαθό της υγείας μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία του περιβάλλοντος.

Επειδή κάποιοι μας συκοφαντούν πως στόχος μας είναι το κλείσιμο του ναυπηγείου θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλη την συριανή κοινωνία πως το ότι ζητάμε να μάθουμε αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί νόμοι και αν οι αρχές κάνουν τους νόμιμους ελέγχους για την διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να μεταφράζεται σε επιθυμία να κλείσει η επιχείρηση!

Το μήνυμά μας προς όλους είναι:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΟ και ΝΕΩΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

Την Παρασκευή 10-12-2021 θα είμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου και θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε συκοφάντες, ότι η ανησυχία μας είναι εύλογη και πως έχουμε δικαίωμα αλλά και καθήκον ως ενεργοί πολίτες, να ζητάμε από τις αρχές απαντήσεις και βεβαιώσεις ότι τηρούνται οι νόμοι.

Η προσπάθεια φίμωσής μας έχει ήδη αποτύχει!

Το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στους πολίτες

(Visited 208 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*