Λειβαδάρας προς Κουτουλάκη: «Επίσπευση της τελικής έγκρισης του Master Plan λιμένα Ερμούπολης»

Newsroom
08/12/2021 13:14
 
 
 

Την επίσπευση των διαδικασιών για την τελική έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης από το ΕΣΑΛ ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021.

Μάλιστα, ο κ. Λειβαδάρας, παρουσία και της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κας Κανδιώς Μαραγκού, χαρακτήρισε την έγκριση του Master Plan ως καίριο και χρόνιο ζήτημα που θα προσφέρει νέες οικονομικές και αναπτυξιακές δυνατότητες στο νησί. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΔΛΤ) Σύρου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα Ερμούπολης και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτουλάκης επεσήμανε πως στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η στήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού κάθε τοπικής κοινωνίας και η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων των νησιών, εκφράζοντας την πρόθεση του Υπουργείου να συμβάλει στην ωρίμανση των μελετών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Ειδικότερα, συζητήθηκε το πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ» και η αξιοποίησή του από τους Δήμους, δεδομένου ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων και λειτουργιών στον νησιωτικό χώρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τη διαβεβαίωση του κ. Γενικού για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο και το ΔΛΤ Σύρου.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*