Ν. Λειβαδάρας για την έκτακτη επιχορήγηση της ΔΕΥΑΣ: «Τίθενται γερές βάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της Σύρου»

Newsroom
20/12/2021 13:28
 
 
 

Την πεποίθησή του ότι πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα υδροδότησης της Σύρου, εξέφρασε ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Λειβαδάρας, κατόπιν της ανακοίνωσης που αφορούσε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 150.000€ της ΔΕΥΑ Σύρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, το ποσό αυτό πρόκειται να διατεθεί για την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης 340 m³/ημέρα. Η συγκεκριμένη μονάδα, σε συνδυασμό με την ήδη δρομολογημένη αγορά μιας δεύτερης μονάδας 600 m³/ημέρα, αναμένεται να δώσει αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Σύρου, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες οξύνεται σε βαθμό μη ανταπόκρισης στις βασικές ανάγκες.

Για τη θετική αυτή έκβαση, ο κ. Λειβαδάρας δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, ο οποίος, κατόπιν της συνάντησής μας, στις 22 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, τήρησε τη δέσμευσή του και ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, εξασφαλίζοντας για το νησί μας 150.000 ευρώ για την αγορά μιας ακόμη μονάδας αφαλάτωσης.

Μπορώ να ομολογήσω ότι νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, διότι η Δημοτική μας Αρχή θέτει πλέον στέρεες βάσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης της Σύρου, κυρίως κατά την τουριστική περίοδο. Είναι ένα χρέος που οφείλουμε τόσο στους δημότες μας όσο και στους επισκέπτες που επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους».

(Visited 89 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*