Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Θέτει ερωτήματα για τη συνάντηση με τη Λίνα Μενδώνη

Newsroom
21/12/2021 15:41
 
 
 

Στην έγγραφη υποβολή ερωτημάτων προς το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, μετά τις πρόσφατες επαφές που είχε ο κ. δήμαρχος κ. Λειβαδάρας με παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχώρησε ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ζητά να μάθει σε τι στοχεύει το αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία γραφείου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στη Σύρο και ποιο θα είναι το όφελος που θα προκύψει για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία εάν συμβεί αυτό.

Το δεύτερο ερώτημα που θέτει ο Σύλλογος αφορά στη σύσταση κοινής επιτροπής μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων που θα ψηφιστεί στο επόμενο νομοσχέδιο. Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι, κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας στην Σύρο για το συγκεκριμένο θέμα
μεταξύ του Συλλόγου, του Υπουργείου και των υπηρεσιακών του παραγόντων, της Περιφέρειας και του Δήμου, διαπιστώθηκε το χάσμα στις απόψεις επί του θέματος και η μη κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για επίλυση του θέματος εκ μέρους των πολιτειακών παραγόντων.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Συλλόγου

(Visited 99 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*