Θετικός στον κορωνοϊό ο πρώην Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός

Πρώην δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης
Newsroom
04/01/2022 11:51
 
 
 

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με κορωνοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα.

Παρά το γεγονός ότι, στα μέσα Δεκεμβρίου, είχε κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα, ο κ. Μαραγκός αναφέρει στην ανάρτησή του ότι είχε έντονα συμπτώματα, γι’ αυτό και προέτρεψε όσους είναι αναποφάσιστοι, να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους “ως μια πράξη ευθύνης και αγάπης” για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Η ανάρτηση του Γιώργου Μαραγκού:

Τρίτη ημέρα καραντίνας σήμερα (σ.σ. χθες), μετά τη διάγνωσή μου με covid-19 την πρωτοχρονιά. Τα συμπτώματα ξεκίνησαν ηπιότερα την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μετά από ένα ταξίδι στην Αθήνα, και συνεχίστηκαν την Παρασκευή, παραμονή πρωτοχρονιάς, παρότι τα καθημερινά self test εξακολουθούσαν να με βγάζουν αρνητικό. Το πρωί του Σαββάτου, το πρώτο self test βγήκε θετικό και αμέσως μετά και το rapid test ξανά θετικό, με τα συμπτώματα πλέον να έχουν γίνει έντονα. Έντονος πονόλαιμος, μυαλγίες, δέκατα αρχικά και στη συνέχεια ελαφρύς πυρετός έως 38 και απώλεια γεύσης. Απόψε, 3 ημέρες μετά, αρχίζω να παίρνω λίγο τα πάνω μου, με μια μικρή βελτίωση, όμως με τα συμπτώματα να επιμένουν.

Η διάγνωση, με τη συνδρομή του εξαίρετου ιατρού κ. Θανάση Κρίνου τον οποίο ευγνωμονώ για τις συμβουλές και τις οδηγίες του, ήταν η παράλλαξη Omicron.

Παρότι, τριπλά εμβολιασμένος, με την 3η αναμνηστική δόση σχετικά πρόσφατα (13/12) και χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα, οφείλω να παραδεχτώ ότι η Omicron, παρά το ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες επιστημονικές ενδείξεις είναι πολύ πιο ήπια, με ξάφνιασε από την ένταση των συμπτωμάτων.

Δεν μπορώ και δεν θέλω να φανταστώ την επίδραση της νόσου στον οργανισμό μου εάν ήμουν ανεμβολίαστος ή έστω δεν είχα προλάβει να κάνω την αναμνηστική δόση.

Μετά την προσωπική αυτή εμπειρία, νιώθω τυχερός μέσα στην ατυχία μου που επέλεξα και πρόλαβα να εμβολιαστώ.

Μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει καμία δημόσια ανάρτηση η τοποθέτηση για το θέμα του εμβολιασμού. Απόψε όμως, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να το μοιραστώ μαζί σας και να σας διαβεβαιώσω ότι εάν ακόμη το σκέπτεστε ή είστε αναποφάσιστοι μην το αναβάλλετε άλλο. Κάντε το ως μια πράξη ευθύνης και αγάπης για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και όσους αγαπάτε και δεν θα το μετανιώσετε.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους με την ελπίδα η πανδημία αλλά και όσα μας ταλαιπωρούν, προσωπικά και συλλογικά, να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*