Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2022: Συμβολικές δράσεις και φέτος λόγω covid-19

Newsroom
04/02/2022 20:03
 
 
 

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και τις κείμενες διατάξεις, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προσανατολίζεται – για άλλη μία φορά – με λογική, σύνεση και υπευθυνότητα, ώστε το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2022, να περιοριστεί σε συμβολικές δράσεις καθ’ όλη την περίοδο της Αποκριάς, από την έναρξη της, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στις 7 Μαρτίου 2022.

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, κυρίως, μικροί και μεγάλοι θα μεταφερθούν με ασφάλεια στην ατμόσφαιρα της αποκριάτικης περιόδου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Όλοι μας γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι οι δια ζώσης καρναβαλικές εκδηλώσεις – και πόσο μάλλον οι παρελάσεις της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης – με τον αυθορμητισμό, το ξεφάντωμα, την επιθυμία της συμμετοχής και το πλήθος των συναισθημάτων της χαράς σε όλες τις ηλικίες, σε καμία περίπτωση, ΔΕΝ μπορούν να αντικατασταθούν από εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι λόγω της πανδημίας το κόστος είναι μεγάλο. Όχι μόνο κοινωνικό αλλά και οικονομικό, διότι αυτός ο πολιτιστικός θεσμός προσφέρει, εκτός από σημαντική οικονομική ώθηση, σημαντική πολιτιστική και τουριστική προβολή του νησιού μας.

Με φάρο την αισιοδοξία, μαζί με τα στελέχη του Γραφείου Πολιτισμού, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου μας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη φετινή προσπάθεια, δίνοντας από το χρόνο σας, στίγμα χαράς και ελπίδας για γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα.

Θα βοηθήσει όλους μας στην ανασυγκρότηση δυνάμεων, αναμένοντας με αισιοδοξία να γιορτάσουμε σε ένα ξέφρενο Συριανό Καρναβάλι το 2023!

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ «Γεώργιος Σουρής» 2022 μπορείτε να το δείτε εδώ

(Visited 222 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*