Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέχιση της λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στη Σύρο

ine gsee logo
Newsroom
03/03/2022 15:01
 
 
 

 

Αδικαιολόγητη και άδικη χαρακτήρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας, στα τέλη Μαΐου, του παραρτήματος Κυκλάδων ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, το οποίο βρίσκεται στη Σύρο.

Σε μεικτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο διαμαρτύρεται για την εν λόγω απόφαση του Δ.Σ. του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, τονίζοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγεται για την αγορά εργασίας τόσο της Σύρου, όσο και των Κυκλάδων.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου – Ερμούπολης:

Διαμαρτύρεται για την άδικη απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Ν.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. για την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του στις 31-05-2022 του Παραρτήματος Κυκλάδων με έδρα την Σύρο (πρωτεύουσας του Νομού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου).

Ο ρόλος του Παραρτήματος στον σχεδιασμό – συντονισμό και υλοποίηση δράσεων, καθώς και στην Συμβουλευτική, είναι κομβικής σημασίας και αναντικατάστατος. Η απόφαση αυτή θα έχει αρνητική επίπτωση και στην αγορά εργασίας της Σύρου και ευρύτερα των Κυκλάδων, αγορά με πολλές ιδιαιτερότητες και υψηλά ποσοστά εργοδοτικής παραβατικότητας.

Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων υπάρχει πρόταση δωρεάν στέγασης της δομής, ώστε να υπάρξει μείωση δαπανών, οπότε η απόφαση διακοπής λειτουργίας χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη όπως και άδικη, πλήττοντας όλους τους εργαζομένους και τους άνεργους του νησιού.

(Visited 117 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*