Ποια θέματα έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας

Newsroom
04/03/2022 22:07
 
 
 

 

Σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκου Λειβαδάρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης, οι βουλευτές Κυκλάδων κα Μονογυιού και κ. Φόρτωμας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Δαδάος και η τέως Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κα Λοΐζου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών, από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την έγκριση της τροποποίησης της Πολεοδόμησης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ», ως προς τις χρήσεις γης, ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση τμήματός του στο Δήμο. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία Πανεπιστημίου στον συγκεκριμένο χώρο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αύξηση του ενεργειακού κόστους που επηρεάζει τα νοικοκυριά, αλλά και τη λειτουργία των Δήμων, εστίασε κατά κύριο λόγο στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑ Σύρου, όπου η επιπρόσθετη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι δυσβάσταχτη για την επιχείρηση και αιτήθηκε την χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ για να μην επιβαρύνει τους καταναλωτές το αυξημένο κόστος παραγωγής νερού.

Ο κ. Λειβαδάρας αναφέρθηκε εκτενώς στη χρονοβόρα διαδικασία εγκρίσεως οικοδομικών αδειών από το Υπουργείο Πολιτισμού και συζητήθηκαν τρόποι επίσπευσης των διαδικασιών αυτών. Επίσης, αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα έγκρισης του Πολεοδομικού της Ερμούπολης και των Προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με έμφαση στην Δράση Ηλεκτροκίνηση στους Δήμους και στην μελέτη για την Ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην ανάγκη χρηματοδότησης του έργου Αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχείου και Επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και στο θέμα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μεταφορών, στην πορεία του Τουρισμού στο νησί, στην αύξηση των τιμών των καυσίμων και στην ανάγκη προσλήψεων σε Δομές Υγείας και Παιδείας.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Μητσοτάκη ένα αντίγραφο Κυκλαδικού ειδωλίου γυναικείας μορφής, Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου, με την επίσημη συνάντηση να ολοκληρώνεται σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.