Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης

Newsroom
09/03/2022 11:57
 
 
 

 

Διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προκηρύσσει ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας.

Ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθενται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, δηλαδή από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας στην ιστοσελίδα του Δήμου (08/03/2022) έως την 28/03/2022.

Δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη του Δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν.3852/10.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται εκ του νόμου και συμπίπτει με την ημερομηνία διεξαγωγής της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του Συμπαραστάτη (28/03/2022).

Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν εκτός από την δήλωση των ενδιαφερομένων αυτοπροσώπως και δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με ειδική πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του.

Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα δώσει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητα τους (μέσω τηλεδιάσκεψης και της πλατφόρμας ZOOM με κωδικούς που θα δοθούν με την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου).

Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Η παρούσα θα δημοσιευτεί στο δημοτικό κατάστημα και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος «Διαύγεια».

Πληροφορίες παρέχονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή (12:00-15:00) από το Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης (αρμόδιοι υπάλληλοι για πληροφορίες: κ. Μιχαήλ Ζουλουφός – 2281361055 και κ. Αντώνης Κυριακίδης – 2281361023).

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*