«Η Σύρος που Αξίζουμε» για τη θέρμανση στα Λύκεια: «Εξακολουθεί να είναι κατώτερη των περιστάσεων η Δημοτική Αρχή»

Newsroom
11/03/2022 17:19
 
 
 

 

Τη δημοτική αρχή ψέγει, για ακόμη μια φορά, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Η Σύρος που Αξίζουμε» σχετικά με την θέρμανση των Λυκείων του νησιού κατά τη διάρκεια της νέας κακοκαιρίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Αθανασίου, η δημοτική αρχή αποδείχθηκε ξανά κατώτερη των περιστάσεων, αφού δεν κατάφερε να προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος στο Μάννα να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στις αίθουσες τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Ο «Φίλιππος» έκανε την επέλασή του. Πάνοπλος με το βαρύ σπαθί του, το αιχμηρό του δόρυ… έφερε κρύο, βροχή, χιόνι! Το γνωρίζαμε, είχαμε λάβει τα μέτρα μας. Όλοι;

Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως κάποιοι, αυτοί που πήραν την εντολή να διοικούν τον τόπο, που έχουν την ευθύνη να παρακολουθούν και να προλαμβάνουν, πάλι δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν πρόλαβαν!

Φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή του κ. Λειβαδάρα, δεν ανακάλυψε όλες τις «τάπες» που ήταν η αιτία της μη λειτουργίας θέρμανσης σε αρκετά μεγάλο μέρος του συγκροτήματος των Λυκείων του νησιού μας, στα τέλη Ιανουαρίου.

Γιατί αν τις είχαν ανακαλύψει, αν είχαν ενδιαφερθεί, αν άκουγαν την αντιπολίτευση, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς, τα ΜΜΕ κι αν είχαν μεριμνήσει – όπως όφειλαν – για τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης στα Λύκεια, δεν θα κινδύνευαν οι μαθητές – για μία ακόμη φορά – από τις κακές καιρικές συνθήκες, ούτε θα πάγωναν από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Η Δημοτική αρχή, εξακολουθητικά, δείχνει πόσο κατώτερη των περιστάσεων είναι, δείχνει την ανυπαρξία και την απουσία της από τα ζητήματα της καθημερινότητας, έρχεται δεύτερη πίσω από τα γεγονότα και μάλιστα σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως η σωστή θέρμανση των σχολικών μονάδων, χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν εν εξελίξει από τον Δήμο τόσο το έργο της «ενεργειακής αναβάθμισης του συγκροτήματος Λυκείων», όσο και το έργο «συντηρήσεων των σχολικών μονάδων».

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*