«Η Σύρος που Αξίζουμε» για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη: «Στο ίδιο έργο θεατές χωρίς happy end»

Newsroom
30/03/2022 15:34
 
 
 

 

«Φιάσκο» χαρακτήρισε τη διαδικασία εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης «Η Σύρος που Αξίζουμε».

Η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για έλλειμμα ικανότητας χειρισμού των σοβαρών θεμάτων, καθώς και για έλλειψη πρόθεσης να συνεργαστεί με τη μειοψηφία για το καλό του Δήμου του νησιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας:

«Στο ίδιο έργο θεατές» μετά από 26 μήνες, με τον ίδιο «σκηνοθέτη» και τους ίδιους πρωταγωνιστές, βρεθήκαμε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 28 Μαρτίου.

Ένα έργο που αφορούσε στην εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, το οποίο εκ του αποτελέσματος δεν είχε happy end για άλλη μια φορά.

Παρόλο που οι πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου θέματος της συνεδρίασης θα έπρεπε να είναι οι πέντε υποψήφιοι, αποδείχτηκε τελικά ότι αυτοί ήταν απλοί «κομπάρσοι», καθώς πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, τα οποία εγκλωβίστηκαν στην επιλογή ενός υποψηφίου, μολονότι γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν επαρκούν αριθμητικά για την εκλογή του, στερώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό για το Δήμο μας, που αφενός θα έδινε ώθηση στην αποδοτική λειτουργία του και αφετέρου θα βελτίωνε τη σχέση των δημοτών με τον ίδιο το Δήμο δημιουργώντας αίσθημα εμπιστοσύνης προς αυτόν.

Για να μην είμαστε άδικοι, σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση των 26 μηνών για την εκ νέου προκήρυξη της θέσης του Συμπαραστάτη, δεν θα πούμε ότι είχε την πλήρη ευθύνη η Δημοτική Αρχή, καθώς η μη δυνατότητα πραγματοποίησης δια ζώσης συνεδριάσεων μέχρι πρόσφατα, καθιστούσε αδύνατη την εκλογική διαδικασία με μυστική ψηφοφορία.

Όμως, όταν σου δίνεται η δυνατότητα μετά από τόσο καιρό για την κίνηση των σχετικών διαδικασιών και παρόλο που απομένουν λιγότερα από δύο χρόνια στην τρέχουσα δημοτική θητεία, οφείλεις να μεριμνήσεις και να εγγυηθείς για την εξασφάλιση του συγκεκριμένου θεσμού, στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι δημότες ή οι επιχειρήσεις, ώστε να διαμεσολαβήσει για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη σχέση τους με το Δήμο.

Αφού, λοιπόν, ο «σκηνοθέτης» του έργου, δηλ. ο κ. Δήμαρχος, αλλά και οι «βοηθοί σκηνοθέτη», καθώς και οι υπόλοιποι «πρωταγωνιστές» της Δημοτικής Αρχής, γνώριζαν εκ των προτέρων ότι απαιτείτο ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, τι ενέργειες έκαναν για να εξασφαλίσουν αυτή τη συναίνεση με την συνδρομή και των μελών της μειοψηφίας; Απολύτως τίποτα!

Τι ενέργειες θα έπρεπε να κάνουν; Ακριβώς εκείνες που – ψευδώς όπως αποδείχθηκε – διατυμπάνιζαν προεκλογικά το 2019 περί συνεργασίας για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!

Τι αποδείχθηκε από το προχθεσινό αποτέλεσμα; Αν και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, είναι πασιφανές ότι προφανώς και πάλι δεν ήθελαν να εκλεγεί Συμπαραστάτης προς όφελος του δημότη και της επιχείρησης.

Τι άλλο αποδείχθηκε και μάλιστα σε πολλοστή επανάληψη; Το σοβαρό έλλειμμα ικανότητας που διακατέχει τη Δημοτική Αρχή στο χειρισμό σοβαρών θεμάτων, με αποτέλεσμα να εξευτελίζεται το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου μας στα μάτια των δημοτών.

Θα αναρωτιέται κανείς ποιο συμπέρασμα προέκυψε από το προχθεσινό φιάσκο. Είναι πολύ απλό και ήδη συζητείται εδώ και αρκετό καιρό από στόμα σε στόμα σε όλο το νησί. Εάν ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή του για συνέργειες, ιδιαίτερα γι’ αυτόν τον τόσο σημαντικό θεσμό που παρέμεινε για άλλη μια φορά «χωρίς πρόσωπο», πόσο άξιος εμπιστοσύνης μπορεί να είναι για τον χειρισμό ακόμη σοβαρότερων θεμάτων για το νησί μας; Ας δώσει ο ίδιος την απάντηση μόνος του.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*